17. 05. 2022.
Na radost više od 10.000 korisnika: Počinje gradnja nove ambulante porodične medicine u Dragočaju

Na radost više od 10.000 korisnika: Počinje gradnja nove ambulante porodične medicine u Dragočaju

Na radost više od 10.000 korisnika: Počinje gradnja nove ambulante porodične medicine u Dragočaju

Mjesna zajednica Dragočaj uskoro će dobiti potpuno novu, savremenu ambulantu porodične medicine, a početak izgradnje danas je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je rekao, ovo je od velike važnosti za preko 10.000 stanovnika, ne samo Dragočaja, nego i Ramića, Barlovaca, dijela Kuljana i Prijakovaca.

-Ova ambulanta biće preko 200 kvadratnih metara, što će biti dovoljno za sve potrebe stanovništva sa ovog dijela gradske teritorije. Drago mi je što smo sredstva obezbijedili kroz rebalans budžeta, te smo uspjeli da realizujemo jedan ovakav projekat – rekao je gradonačelnik.

Poručio je kako su svi imovinsko – pravni odnosi riješeni, te da su dobijeni svi potrebni dokumenti.

-Ovo je svakako jedan od najznačajnijih projekata koje ćemo raditi na području čitavog grada. To svakako nije sve što smo radili u ovom dijelu grada. Čistili smo korito rijeke Dragočajke, koja konstatno plavi, radili smo modernizaciju mnogih putnih pravaca, modernizaciju rasvjete. To su samo neki od projekata i tu nećemo stati – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Uz sve to, rekao je kako se gradska administracija uveliko priprema da za 200 do 300 domaćinstava sa područja Gradine riješi problem vodosnabdijevanja.

-Mnogo izazova je pred nama, smatram da je sve ovo značajno – zaključio je on.

Jedan od mještana Dragočaja, Simo Trbić rekao je kako je ovo velika stvar za sve mještane.

-Gradonačelnik je već rekao da na ovom dijelu grada gravitira oko 10.000 stanovnika, tako da je ovo za nas najveći projekat. Mi smo dugo vremena čekali na ovu ambulantu, ali niko nije imao sluha da nam pomogne, do gradonačelnika Stanivukovića, koji je našao sredstva, ali prije svega volje i hvala mu na tome – poručio je on.

Nova ambulanta porodične medicine nalazi se odmah preko puta stare ambulante.

Njenom izgradnjom, stiču se uslovi za rad četiri tima porodične medicine u dvije smjene, što će u potpunosti da zadovolji sve potrebe stanovništva ovog dijela grada.

Realizacijom ovog projekta obnoviće se rad porodične medicine.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 457 hiljada KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 200 dana, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender