29. 06. 2022.
Četiri godine od tragične smrti Davida Dragičevića

Četiri godine od tragične smrti Davida Dragičevića

Četiri godine od tragične smrti Davida Dragičevića

Prošlo je četiri godine od pronalaska tijela mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Kada je David nestao imao je samo 21 godinu, a njegov otac, porodica i prijatelji i dan danas se bore i traže pravdu za njega. 

FOTO SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na mjestu gdje je tijelo pronađeno, u koritu rijeke Vrbas na ušću Crkvene, danas će se okupiti pripadnici neformalne grupe građana “Pravda za Davida” u 12 sati.

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića danas će se obratiti medijima, prenosi Avaz.

Podsjećamo, nestanak Davida Dragičevića prijavljen je 18. marta 2018. godine, a na današnji dan prije četiri godine pronađeno je njegovo beživotno tijelo.

Njegov otac nikada nije odustao od borbe da sazna pravu istinu.

Davor Dragičević je rekao da je ovaj dan za njega prekretnica.

– Evo već gledam ovdje, 27. marta ću postaviti šator, pošto imam veliko razočarenje od Tužilaštva BiH i ovaj dan će sigurno odrediti moju dalju borbu. Izgleda da ću morati ovdje doći sa šatorom da se borim za svoje ubijeno dijete. Ovo apsolutno više nema smisla. Ovo je mrcvarenje oca Muriza Memića, Ifeta Ferageta.

Pričamo o nečemu što je Vrhovni sud već donio presudu. Šest godina pričamo o saobraćajnoj nesreći, četiri godine o čemu se priča, ni o čemu. Moje dijete je ubijeno isto kao i Dženan Memić – rekao je Dragičević, ranije ispred Suda Bosne i Hercegovine, javlja Srpskainfo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender