26. 06. 2022.
15 novozaraženih u Srpskoj, preminule dvije starije osobe

15 novozaraženih u Srpskoj, preminule dvije starije osobe

15 novozaraženih u Srpskoj, preminule dvije starije osobe

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 158 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 15 osoba.

Radi se o 11 muškaraca i četiri žene, od kojih su četiri mlađe, šest srednje i pet starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine, Dervente, Doboja i Foče i po jedna osoba je iz Zvornika, Pala i Petrova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Banjaluke i Bileće.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 111.677 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.335 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirana je ukupno 418.381 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 43, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 11, a u ostalim bolnicama 33. Na respiratoru su tri osobe, dvije u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, jedna u ostalim bolnicama.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender