29. 06. 2022.
Nagrađeni radnici Gradske uprave koji su biciklom dolazili na posao

Nagrađeni radnici Gradske uprave koji su biciklom dolazili na posao

Nagrađeni radnici Gradske uprave koji su biciklom dolazili na posao

Gradska uprava nagradila je zaposlene koji su tokom proteklog perioda za dolazak na posao koristili bicikl.

Nagrade u vidu vaučera u vrijednosti od 400KM, koje će moći utrošti za kupovinu novog bicikla ili dodatne opreme, osvojila su tri radnika koja su, prema evidenciji Komisije, najviše koristila bicikl, dok će ostali radnici koji su učestvovali u ovom takmičenju biti nagrađeni iznosom od 100 KM.

Nagrade zaposlenima uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je istakao da je cilj ove ideje da svojim primjerom mijenjamo svijest i radimo na uspostavljanju potpuno drugačije kulture saobraćaja u gradu.

– Možda je ovo mala stimulacija, ali mnogo važnija je njena suština – a to je – da su nagrađeni radnici koji su u proteklom periodu u svoju svakodnevicu uveli nove navike, ali i svojim primjerom promovisali drugačiju kulturu saobraćaja, zdrav život i zaštitu životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila – poručio je Stanivuković.

On je rekao da bi i druge javne institucije i javna preduzeća trebalo da slijede ovakav primjer, kako bismo mijenjali svijest i napravili temelje jedne nove zdravije kulture saobraćaja u našem gradu i kako bismo stimulisali da se veći broj naših sugrađana opredijeli za upotrebu javnog prevoza, bicikala i alternativnih načina prevoza, u cilju smanjenja gužve i zaštite naše životne sredine.

– U namjeri da se promoviše upotreba bicikala kao prevoznog sredstva postavljeni su držači za bicikle na više gradskih lokacija, a u narednom periodu u planu je izgradnja biciklističkih staza u dužini od deset kilometara – istakao je gradonačelnik.

Stanivuković je dodao da se pored podsticanja korištenja bicikala kao prevoznog sredstva, određene kategorije naših sugrađana stimulišu i za upotrebu javnog prevoza kroz olakšice i povoljnije karte za javni prevoz.

Jedan od nagrađenih radnika je i Nenad Gutić – zaposlen u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, koji je istakao da je ovo možda i najljepša nagrada koju je dobio tokom svog radnog vijeka, jer kako je rekao uživa u vožnji bicikla, koji je je po njegovom mišljenju jedan od najkorisnijih izuma na svijetu.

On je zahvalio na nagradi i pozvao svoje kolege da slijede njegov primjer.

Podsjećamo, kako je najavljeno prošle godine gradska administracija je pronašla modalitet da nagradi radnike koji su za dolazak na posao koristili bicikla.

S tim u vezi, a  u skladu sa odlukom Komisija, koju su činili predstavnici Sindikata i poslodavca, je u saradnji sa rukovodiocima organizacionih jedinica vodila evidenciju o učestalosti dolazaka na posao biciklom, na osnovu koje su nagrađena tri radnika sa najvećim brojem dolazaka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender