20. 05. 2022.
Ko je uhapšeni Aleksandar Miljatović, osumnjičeni za ubistvo Radenka Bašića

Ko je uhapšeni Aleksandar Miljatović, osumnjičeni za ubistvo Radenka Bašića

Ko je uhapšeni Aleksandar Miljatović, osumnjičeni za ubistvo Radenka Bašića

Aleksandar Miljatović uhapšen je u okviru istrage ubistva načelnika kriminalističke policije u Prijedoru Radenka Bašića, nezvanično je potvrđeno “Glasu Srpske”

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević potvrdio je “Glasu Srpske” da je uhapšeni direktni izvršilac ubistva Bašića.

Miljatović je osuđivan i 2008. godine. U banjalučkom Okružniom sudu je dobio 16 godina robije zbog ubistva Saše Ilića Španca (31) koje se desilo 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

Miljatović, koji je do ubistva Ilića bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je 30. avgusta 2007. godine u kasnim večernjim satima, na parkingu Kliničkog centra, ubio Ilića hicima iz automatske puške.

Za ovo ubistvo kao saučesnica bila je optužena i Jelena Tegel, ali je Miljatović preuzeo svu krivicu za zločin u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku.

Prema optužnici u ovom slučaju  Tegelova je bila namamila žrtvu Ilića kojeg je pozvala telefonom i ugovorila “sastanak”, Miljatović ga je čekao u zasjedi, a kada se Ilić dovezao na dogovoreno mjesto, Tegelova ga je mobilnim telefonom pozvala da izađe iz auta i prošeta do nje.

Tada se iza Ilića pojavio Miljatović i pogodio ga s tri hica u leđa. Miljatović je zatim prišao Iliću kojeg je “ovjerio” tako što je iz neposredne blizine ispalio još jedan metak Iliću direktno u potiljak. Nakon toga su Miljatović i Tegelova beživotno tijelo ubacili u gepek Ilićevog BMW-a  i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas, a zatim se odvezli kući.

Miljatović je tužiocima potvrdio da mu je Tegelova prije ubistva, u nekoliko navrata pokazivala i poruke koje je razmjenjivala i sa drugim momcima, ne samo sa Špancem, sa izvjesnim Mladenom – koji je u njenom mobilnom imao dodatak “alfa romeo”, zatim Ćosićem i Zrilićem.

Nezvanično saznajemo da drugu uhapšenu osobu terete da je pomagao Miljatoviću u pripremi zločina i da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobjegli sa lica mjesta.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender