11. 08. 2022.

Osumnjičeni za ubistvo Bašića u vrijeme zločina bio na uslovnom otpustu

Aleksandar Miljatović koji je označen kao direktni počinilac ubistva načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića bio je na uslovnom otpustu, sa izdržavanja kazne za ubistvo Saše Ilića Španca (31) Ilića, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

 Izvor blizak istrazi je rekao da je Miljatoviću uslovni otpust isticao u novembru ove godine poslije čega bi mu se računalo da je izdržao kaznu.

– On je kazne izdržavao u KPZ Foča i Tunjice i bio je uzoran i imao je dobro vladanje. Nije pravio nikakve probleme i poštovao je sva pravila zbog čega je u skladu sa Zakonom i dobio uslovni otpust prije otprilike dvije godine – rekao je naš izvor.

Miljatović je 2008. godine u banjalučkom Okružniom sudu dobio 16 godina robije zbog ubistva Ilića koje se desilo 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci. On je do tog momenta bio neosuđivan i bavio se rukometom. Miljatović je taj zločin priznao, a prema nezvaničnim infromacijama i u ovom slučaju je priznao ubistvo Bašića i istražiocima ispričao kako se i šta desilo.

Nezvanično saznajemo da drugu uhapšenu osobu terete da je pomagao Miljatoviću u pripremi zločina i da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobjegli sa lica mjesta.

Prema nekim informacijama on je rekao da je ubistvo naručio Dalibor Railić zvani Dugi, a da je on bio direktni izvršilac. Railić je uhapšen u okviru istrage ubistva Bašića, a odlukom Suda BiH je pritvoren zbog organizovanog šverca narkoticima.

Miljatović osuđivan i 2008. godine zbog ubistva

Miljatović je osuđivan i 2008. godine. U banjalučkom Okružniom sudu je dobio 16 godina robije zbog ubistva Saše Ilića Španca (31) koje se desilo 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci

Miljatović, koji je do ubistva Ilića bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je 30. avgusta 2007. godine u kasnim večernjim satima, na parkingu Kliničkog centra, ubio Ilića hicima iz automatske puške.

Za ovo ubistvo kao saučesnica bila je optužena i Jelena Tegel, ali je Miljatović preuzeo svu krivicu za zločin u pokušaju da izvuče od odgovornosti svoju djevojku. Prema optužnici u ovom slučaju  Tegelova je namamila žrtvu Ilića kojeg je pozvala telefonom i ugovorila “sastanak”, Miljatović ga je čekao u zasjedi, a kada se Ilić dovezao na dogovoreno mjesto, Tegelova ga je mobilnim telefonom pozvala da izađe iz auta i prošeta do nje.

Tada se iza Ilića pojavio Miljatović i pogodio ga s tri hica u leđa. Miljatović je zatim prišao Iliću kojeg je “ovjerio” tako što je iz neposredne blizine ispalio još jedan metak Iliću direktno u potiljak.

Nakon toga su Miljatović i Tegelova beživotno tijelo ubacili u gepek Ilićevog BMW-a  i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas, a zatim se odvezli kući.

Miljatović je tužiocima potvrdio da mu je Tegelova prije ubistva, u nekoliko navrata pokazivala i poruke koje je razmjenjivala i sa drugim momcima, ne samo sa Špancem, sa izvjesnim Mladenom – koji je u njenom mobilnom imao dodatak “alfa romeo”, zatim Ćosićem i Zrilićem

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender