20. 05. 2022.
Solistički koncert soprana Ane Marković u Banskom dvoru

Solistički koncert soprana Ane Marković u Banskom dvoru

Solistički koncert soprana Ane Marković u Banskom dvoru

Solistički koncert soprana Ane Marković uz klavirsku pratnju Vlade Danića biće održan u ponedjeljak 28. marta u 20 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Kako je saopšteno iz Banskog dvora, gosti na koncertu će biti mecosopran Borjana Mikavica i bariton Aleksandar Dragojević.

Banjalučanka Ana Marković je osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“, a akademsko zvanje diplomiranog muzičara – solo pjevača na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u klasi primadone beogradske opere Radmile Smiljanić.

Kao solo pjevač, učestvovala je na brojnim manifestacijama – koncertnog i takmičarskog karaktera. Osvajala je specijalne, prve, druge i treće nagrade na međunarodnim i internacionalnim takmičenjima.

Neki od njih su: „Nikola Cvejić“ (Ruma), „Lazar Jovanović“ (Beograd), „Bruna Špiler“ (Herceg Novi), „Lav Mirski“(Osijek).  Od 2016.godine se usavršavala u Zagrebu, kod poznatog tenora Stojana Stojanova Gančeva – navodi se u saopštenju Banskog dvora.

U saopštenju se takođe navodi da je ova umjetnica sarađivala sa orkestrom Akademije umjetnosti  u Banjoj Luci na brojnim projektima, a učestvovala je i na mnogim kulturno-umjetničkim manifestacijama i takmičenjima kao član i solista Mješovitog hora „SPD Jedinstvo“. 

 Sa horom „Jedinstvo“, Akademskim horom, kao i Horom sveštenika banjalučke eparhije snimila je dva kompakt diska, na kojima se istakla kao solista.  Takođe, na brojnim manifestacijama  učestvuje  kao samostalni umjetnik.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender