11. 08. 2022.

Sprovođenje osumnjičenih lica za ubistvo policijskog službenika u Tužilaštvo

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske večeras će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo koje je izvršeno na štetu policijskog službenika Radenka Bašića, sprovesti tri lica inicijala D.R., A.M. i I.R. u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Lica A.M. i I.R. su lišena slobode dana 26. na 27. mart, u okviru istrage započete 21. marta ove godine, s ciljem otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

– Aktivnosti su realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom i PU Banjaluka – saopšteno je iz MUP-a Srpske

Tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, pored prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca D.R. kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH od strane Suda BiH određen pritvor 24.03.2022. godine, indetifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

– MUP Srpske se zahvaljuje na saradnji i pomoći FBI-u, Europolu, policijama Republike Srbije, Republike Crne Gore, Savezne Republike Njemačke, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, Federalnoj upravi policije i MUP-u Kantona Sarajevo – dodaje se u saopštenju.

RTRS nezvanično saznaje da će u Republičko javno tužilaštvo biti sprovedeni Dalibor Railić, Aleksandar Miljatović i Igor Repajić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender