11. 08. 2022.

Cijene karata ostaju iste, besplatan prevoz za pojedine kategorije

U narednom periodu neće doći do poskupljenja pojedinačnih i mjesečnih karata za javni prevoz, a, u skladu sa ranijim dogovorom,  prevoz ostaje besplatan i povoljniji za određene kategorije – penzionere, srednjoškolce i studente iz višečlanih porodicica  – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon sastanka sa prevoznicima, dodavši da su na račun prevoznika uplaćene subvencije za ove korisnike u iznosu od oko pola miliona KM.

Kako bi spriječili da se poskupljenje goriva odrazi na cijenu karata za javni prevoz i tako u periodu krize dodatno optereti naše sugrađane, gradonačelnik je istakao da će Grad Banja Luka tu obavezu preuzeti na sebe, kao i da, bez obzira na sve, gradska administracija ostaje privrežena politici povoljnijeg prevoza na području grada.

– Banja Luka je ostala istrajna pri tome da bude brana poskupljenjima. Svjesni svih poskupljenja uzrokovanih globalnom i energetskom krizom, koja pogađaju naše sugrađane i uprkos svim izazovima smo kao Grad poskupljenjima u javnom prevozu rekli „ne“ – istakao je Stanivuković.

Međutim, on je napomenuo, da će se, ukoliko se poskupljenja nastave ili potraju duže, morati tražiti neke druga rješenja.

–  Period aprila iskoristićemo za analizu naših daljih koraka. Smanjenje cijena goriva na globalnom nivou bio bi svakako najbolji ishod, ali ukoliko do smanjenja ne dođe, tražićemo druga rješenja – zaključio je gradonačelnik Banje Luke, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender