26. 06. 2022.
Oglasio se Dodik nakon davanja iskaza u Tužilaštvu

Oglasio se Dodik nakon davanja iskaza u Tužilaštvu

Oglasio se Dodik nakon davanja iskaza u Tužilaštvu

Nakon dvočasovnog davanja iskaza u Tužilaštvu BiH u vezi sa kupovinom vile na Dedinju u Beogradu srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik napustio je ovu instituciju i poručio da je “ovo politički motivisan proces”.

– Neka podignu optužnicu, pa da idemo na sud. Ovu priču uvijek nekako pokrenu nekoliko mjeseci pred izbore- rekao je Dodik.

Istakao je da u Tužilaštvu tvrde  da nema ugovora o kreditu iz 2007. godine.

– Banka je dužna da čuva dokumentaciju pet godina nakon otplate kredita, a taj kredit je otplaćen novim kreditom iz 2008. godine. Tako da je prošla obaveza da banka čuva dokumenta i arhiv – rekao je Dodik, prenosi „Dnevni avaz“.

Istakao je da u svojoj dokumentaciji ima originalni ugovor, koji je u ovjerenoj kopiji, kako to zakon nalaže, priložio, predočio i dao.

-Zato mislim da je otklonjena ta vrsta inkriminacije, koja od početka traje i neko je dokazuje. Naravno, zbog istrage vam neću to sada pokazati, ali kada bude to vrijeme da se može to da pokaže veoma sam zainteresovan da to uradim – naglasio je Dodik.

Kada je riječ o pečatu na dokumentima, Dodik pojašnjava da je u to vrijeme bio zaposlenik Vlade Srpske.

-Samo su ovjereni dokumenti o tome da sam ja zaposlen tu i o tome kolika mi je plata, jer je to traženo za sam kredit i ništa više. Vlada niti je bila garant, niti otplaćuje kredit, niti bilo kakvu obavezu nema – dodao je lider SNSD-a.

Dodik je rekao kako će uvijek biti onih koji će u nečemu nešto tražiti.

– Rekao sam da ovaj Sud i ovo Tužilaštvo nemaju ustavnu poziciju po Ustavu BiH i ne mogu postojati. Oni time nisu ni legitimni ni legalni. To sam rekao javno, ali preuzeo sam obavezu da dođem ako imaju slučajeve u vezi mene. Uvijek ću se pojaviti i iz tog sam razloga ovdje. Danas sam dao izjavu, nije problem ni da sam osumnjičen. Nemam ništa protiv da se ponovo pojavim, spreman sam uvijek da dođem i da dam izjavu, a oni neka odluče šta hoće – naglasio je Dodik.

Dodik je u Tužilaštvu bio i 22. marta i nakon toga je izjavio da Tužilaštvo BiH nema osnova da vodi istragu protiv njega u vezi sa kreditom za nekretninu u Beogradu.

-Moje je da odgovaram na dokaze, a nemaju dokaza ni za šta – rekao je Dodik tada.

Pojasnio je da je napravio ugovor da se taj objekat – nekretnina u Beogradu da u zakup i dogovorio neko avansno plaćanje.

-Kada su oni meni uplatili avans, ja sam taj avans iz Komercijalne banke uplatio na Pavlović banku da bi se razdruživao kredit – precizirao je ranije  Dodik, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender