28. 06. 2022.
Velika akcija udomljavanja pasa u Banjaluci

Velika akcija udomljavanja pasa u Banjaluci

Velika akcija udomljavanja pasa u Banjaluci

Nakon prebacivanja pasa lutalica iz starog azila u Ramićima, u novi uslovniji azil na Manjači, naredni korak ka zbirnjavanju ovih pasa je velika akcija udomljavanja.

Naime, kako su iz Odjeljenja za komunalne poslove najavili za “Nezavisne”, svi psi će biti fotografisani, tako da građani koji ih žele udomiti, to mogu učiniti na jednostavniji i lakši način.

“Svi psi će biti fotografisani, te će fotografije zajedno sa opisom biti objavljene na zvaničnoj stranici grada www.banjaluka.rs.ba”, kazali su iz nadležnog Odjeljenja.

Dodali su da gradska administracija radi na tome da psi ne provedu dugo vremena u azilu, te je jedan od glavnih ciljeva gradske administracije da pomogne životinja.

Trenutno se u azilu na Manjači obavlja zdravstvena kontorola svih pasa, a u toku je vakcinisanje životinja protiv zaraznih bolesti.

“Sve jedinke prođu pregled veterinara, sterilišu se, obrađuju protiv vanjskih i unitrašnjih parazita. Osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera”, kažu iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

U azil na Manjači može da bude smješteno 150 jedinki, a svi sugrađani koji žele da udome psa mogu to i da učine po jednostavnoj proceduri.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender