29. 05. 2022.
Dodik: Turkovićeva ne zastupa politike Predsjedništva BiH

Dodik: Turkovićeva ne zastupa politike Predsjedništva BiH

Dodik: Turkovićeva ne zastupa politike Predsjedništva BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas dio sjednice Predsjedništva kojem je kao izvjestilac prisustvovala ministarka inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković.

Dodik je za RTRS istakao da u potpunosti poštuje odluke Narodne skupštine Republike Srpske i da se tako i danas ponašao.

Dodaje da je i ranije govorio da Turkovićevu ne želi da vidi kao izvjestioca jer ona, kaže Dodik, naprosto ne zastupa politike Predsjedništva BiH.

– Ja sam ranije govorio, na prošloj sjednici, da neću da budem tu ako se ona pojavi, što sam i uradio. Izašao sam u hodnik i čekao dok su oni nešto završili. To, naravno, neće ništa škoditi, ja mogu da na sve te tačke dnevnog reda sada i koje su drugi put iznesem vitalni nacionalni interes ako se odlučim. Ako ne, onda ćemo te neke stvari pustiti. Radi se čisto o agremanima što nije neka teška priča ili nešto što bi moglo da bude važno. Mislim da je važnije da damo do znanja da ona ne može tako da se ponaša – naveo je Dodik.

Istakao je da Turkovićeva treba da zastupa zajedničke politike koje su usvojene, ali, kako je istakao, te zajedničke politike nisu usvojene.

– Ja sam na početku sjednice Predsjedništva rekao da je nedopustivo da se unilateralno ponašaju – istakao je Dodik, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender