26. 06. 2022.

Pandurević: Odgovoran srpski član Predsjedništva BiH ne bježi sa megdana

Da li je napuštanjem sjednice Predsjedništva BiH Milorad Dodik zaustavio soliranje i uzurpaciju Ustava, ili je ministarki inostranih poslova Biseri Turković olakšao da nastavi raditi po svome, kaže Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS.

„Dodik je napustio sjednicu Predsjedništva BiH kada su na istoj na dnevni red stigle tačke ministarke inostranih poslova Bisere Turković jer ona krši Ustav BiH. I šta je postigao? Da li je ovim zaustavio kršenje Ustava od strane Turkovićeve ili joj je olakšao da nastavi po svome“, pita Pandurević.

Ona napominje da je Dodik, kao član Predsjedništva BiH, po Ustavu BiH, nadležan za vođenje spoljne politike te se sve odluke o tome donose konsenzusom.

„Odgovoran srpski član Predsjedništva BiH ne bježi sa megdana nego od odmetnute ministarke treba da traži informacije o njenim instrukcijama i nalozima iz spoljne politike, poput glasanja o Ukrajini u SB UN, Vijeću Evrope, nastupima širom svijeta, i onda je postavi tamo gdje joj je mjesto“, poručuje Pandurević.

Ona kaže da bi odgovoran srpski član Predsjedništva, koji štiti interese Republike Srpske, naložio svom predsjedavajućem Savjeta ministara da donese odluku o njenoj smjeni ili bi tražio od svojih poslanika (a treba ih osam) da pokrenu inicijativu za njenu smjenu.

„Od patetike i napuštanja sjednice Predsjedništva BiH, Republika Srpska nema nikakve koristi. Naprotiv, pobjednik je Bisera Turković. Može da nastavi raditi kao i do sada, jer se srpski član Predsjedništva BiH kukavički povlači pred njom“, istakla je Pandurević.   

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender