17. 05. 2022.

Podrška privatnom sektoru: Besplatan polugodišnji sanitarni pregled za zaposlene

Svim zaposlenim u privatnom sektoru u narednom periodu biće omogućeno da obave jedan besplatan polugodišnji sanitarni pregled, i to u JZU „Dom zdravlja“ , poručuju iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Naime, sve ovo realizuje se u cilju aktivnosti vršenja usluge jednog polugodišnjeg sanitarnog pregleda za zaposlene u privatnom sektoru sa teritorije Banje Luke, Grad je 25. marta zaključio Ugovor sa JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci.

-Grad Banja Luka obavještava da odlukom o usvajanju Budžeta Grada Banja Luka za 2022. godinu, u okviru  potrošačke jedinice Odjeljenja za  društvene djelatnosti, Sredstva za zdravstvenu zaštitu- JZU Dom zdravlja, na poziciji „Tekući grant JZU „Dom zdravlja“ – podrška privatnom sektoru za jedan polugodišnji sanitarni pregled za zaposlene“, planirana su sredstva u iznosu 350.000 KM – navode iz resornog odjeljenja.

Dodaju kako ovu priliku koriste da obavijeste sva fizička lica zaposlena u privatnom sektoru da se jave u Ambulantu za sanitarnu obradu Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, gdje će dobiti besplatnu uslugu za jedan polugodišnji sanitarni pregled.

– Imajući u vidu naprijed navedeno, Članom 3. ugovora propisano je da će Grad doznačiti Domu zdravlja sredstva u iznosu od 350.000 KM u cilju realizacije aktivnosti vršenja usluge jednog polugodišnjeg sanitarnog pregleda u privatnom sektoru sa teritorije Grada Banja Luka. Ovim su obuhvaćeni kako ugostitelji, tako i drugi preduzetnici poput frizera, kozmetičara, trgovaca i slično – zaključuju iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Dom zdravlja, kao korisnik sredstava vršiće pomenutu aktivnost u periodu od zaključivanja ugovora pa do 31. decembra ove godine.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je od izbijanja aktuelne pandemije izdvojio značajna finansijska sredstva kako za suzbijanje širenja novog korona virusa i očuvanje zdravlja stanovništva, tako i za pomoć privrednim subjektima i preduzetnicima u prevazilaženju negativnih ekonomskih posljedica pandemije, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender