24. 05. 2022.
Detalji akcije “Drina” u Zvorniku: Uhapšeno 16 ljudi, pronađeni kokain i skank

Detalji akcije “Drina” u Zvorniku: Uhapšeno 16 ljudi, pronađeni kokain i skank

Detalji akcije “Drina” u Zvorniku: Uhapšeno 16 ljudi, pronađeni kokain i skank

Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik uhapšeno je 16 lica i obavljeni su pretresi na 23 lokacije u okviru policijske akcije “Drina” usmjerene na sprečavanje neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga i drugih krivičnih djela, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prilikom pretresa pronađen je 73,1 gram kokaina, oko dva kilograma skanka, 41.653 KM, 4.356 evra, tri digitalne vage, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske saopštio je da je akcija “Drina” usmjerena na sprečavanje vršenja krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, nedozvoljena trgovina i druga krivična djela.

Aktivnosti se sprovode po naredbama nadležnih sudova i tužilaštava, istaknuto je iz MUP-a Srpske.

– Policija, u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini, vrši pretrese određenih objekata u Zvorniku s ciljem pronalaženja predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet droge, te drugim krivičnim djelima – potvrđeno je Srni iz ovog tužilaštva.
Naredbu za pretresanje izdao je Osnovni sud u Zvorniku na prijedlog Okružnog tužilaštva u Bijeljini.
Iz Tužilaštva navode da će im Policijska uprava Zvornik dostaviti izvještaj o sprovedenim istražnim radnjama.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je današnja akcija u Zvorniku usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminaliteta, najvećih krivičnih djela, a u preventivnom smislu je i protiv onih koji mogu biti potencijali izvršioci određenih krivičnih djela.

– Ovdje su kriminalci sa rejtingom, među njima mnogi i povratnici, te oni koji iza sebe imaju različite i dugotrajne zatvorske kazne, sa raznim izvršenjem krivičnih djela. Svakako da ćemo ih staviti pod kontrolu i ispitati, te saznati sve ono što je bitno za otkrivanje nekih krivičnih djela – kazao je Lukač nakon prijema penzionisanih pripadnika MUP-a, a povodom Dana Policije.

Kaže da će MUP nastaviti akcije i u narednom periodu.

– Kriminalci moraju da shvate da se u Srpskoj ne isplati baviti kriminalom, jer će policija prije ili kasnije doći do njih – poručuje Lukač.

Lukač je istakao da stepen bezbjednosti u Srpskoj nije narušen.

– Ova akcija je u cilju povećanja bezbjednosti svih naših građana. Svaki građanin će pozdraviti akciju policije koju provodimo na ovakav način – kaže Lukač, javlja Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender