26. 06. 2022.
CeSID: Uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti na glasanju

CeSID: Uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti na glasanju

CeSID: Uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti na glasanju

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) saopštio je da je na osnovu informacija dobijenih od posmatrača, u periodu od 10 do 13 časova, uočeno nekoliko vrsta nepravilnosti na biračkim mjestima u Srbiji.

Kako je objavljeno na „Fejsbuk“ profilu CeSID-a, zabilježeno je ubacivanje listića u pogrešne kutije na 40 biračkih mjesta, kao i porodično glasanje na 16 biračkih mjesta.

Takođe, uočene su razne proceduralne greške (nenanošenje spreja, neprovjeravanje identifikacionih dokumenata, nepoštovanje redoslijeda radnji…) na šest biračkih mjesta.

CeSID navodi i da je bila ugrožena tajnost glasanja (fotografisanje listića i procesa glasanja) na 11 biračkih mjesta, kao i sprečavanje birača da glasa greškom biračog odbora, na jednom biračkom mjestu, javlja Tanjug.

CeSID je saopštio i da je primijećena, kako kažu, paralelna evidencija birača, na nekim biračkim mjestima u Novom Sadu (BM 11), Kovinu (BM 22), Zemunu (BM 38), Staroj Pazovi (BM 14) i Apatinu (BM 28).
Na nekoliko biračkih mjesta, posmatrači su primijetili i manje incidente, verbalne sukobe i kraće prekide glasanja, navodi Cesid. Biračka mesta se zatvaraju u 20 časova.

Facebook stranica, marketing Kontakt radija: 051/927 000

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender