24. 05. 2022.
Počinje akcija “Udomi ljubav”, izaberi svog novog kućnog ljubimca

Počinje akcija “Udomi ljubav”, izaberi svog novog kućnog ljubimca

Počinje akcija “Udomi ljubav”, izaberi svog novog kućnog ljubimca

Svakog 4. aprila obilježava se Svjetski dan napuštenih životinja, što je bio povod da predstavnici Gradske uprave obiđu azil na Manjači i najave veliku akciju udomljavanja pasa.

Uz svakodnevni rad na unapređenju uslova u azilu na Manjači, Grad će uskoro pokrenuti veliku akciju pod nazivom „Udomi ljubav“.

Cilj je, kako je istakla savjetnica gradonačelnika za medije i šef tima za komunikaciju Tanja Vukomanović da se skrene pažnja i proširi svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

-Moderno je i, prije svega, plemenito udomiti psa. Bez obzira na rasu, pas je pas i uvijek će pružiti ljubav – poručila je ona.

Kako je najavila, ove sedmice krenuće velika kampanja udomljavanja i svi sugrađani moći će da putem sajta i društevnih mreža Grada pogledaju koji su psi trenutno u azilu i tako da pronađu svog ljubimca (pogledajte ovdje)

-Organizovaćemo i dan otvorenih vrata u azilu, kada će zainteresovani moći da dođu i azil i tu na licu mjesta vide sve pse – kazala je ona, te napomenula da aktivnosti Grada na sklanjanju pasa lutalica sa ulica zahtijeva s druge strane da ti psi dobiju svog vlasnika.

-Dakle, Grad za cilj ima da pomogne životinjama, ali i ljudima koji žele da udome psa upravo iz azila, odnosno svima onima koji žele na lakši način da odaberu sebi ljubimca – zaključila je ona.

Naime, svi psi u azilu prođu pregled veterinara, sterilišu se, obrađuju protiv vanjskih i unitrašnjih parazita. Osim zdravstvene obrade, životinje prođu i test karaktera.

Podsjećamo, nedavno su svi psi iz neuslovnog azla iz Ramića preseljeni u azil na Manjaču, gdje sada imaju dostojne uslove za život i boravak u svom privremenom domu, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender