11. 08. 2022.
Stefanović: Policija Srpske uvijek posvećena očuvanju mira i slobode

Stefanović: Policija Srpske uvijek posvećena očuvanju mira i slobode

Stefanović: Policija Srpske uvijek posvećena očuvanju mira i slobode

Policija Republike Srpske uvijek je bila posvećena očuvanju mira, sigurnosti i slobode svog naroda za koji se uvijek borila, izjavio je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović na centralnoj svečanosti povodom Dana policije i 30 godina MUP-a Srpske.

 Policija Republike Srpske nikad nije birala lak put i uvijek je bila posvećena očuvanju mira, sigurnosti, slobode svog naroda i borila se za njega. Mnogi od njih dali su i svoje živote i danas treba da se sjetimo i njih i članova njihovih porodica – rekao je Stefanović u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke.

Značajan jubilej Stefanović je čestitao predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, premijeru Radovanu Viškoviću, ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Stefanović je napomenuo da je imao priliku da upozna sjajne profesionalce iz redova policije Republike Srpske i da se radi o izuzetnim i posvećenim ljudima, koji se bore svakoga dana da ljudi u Srpskoj žive bezbjedno, mirno i stabilno.

– Taj mir i stabilnost jesu naša ključna poruka danas u regionu. Istorijski ubjedljiva pobjeda predsjednika Vučića juče na izborima upravo je ta poruka – da želimo da živimo u miru, da želimo da živimo u slozi, da se borimo da ekonomski jačamo kako bi imali mogućnost da naša djeca žive bolje svakoga dana – naglasio je Stefanović.

Ministar odbrane Srbije je, u okviru svečanosti, prisustvovao taktičko-tehničkom zboru opreme i sredstava, kao i pokaznoj vježbi pripadnika specijalnih policijskih snaga, te obišao radove na objektima nove policijske akademije.

Svečanosti povodom Dana policije i 30 godina MUP-a Republike Srpske u prisustvovali su i direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđannin sa svojim pomoćnicima.

Čestitajući Dan policije Republike Srpske njenom direktoru, Brđanin je izrazio uvjerenje da će dvije policije nastaviti odličnu saradnju u duhu tradicionalno dobrih prijateljskih i profesionalnih odnosa, objavila je crnogorska Uprava policije na svom Tviter nalogu, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender