24. 05. 2022.
Parkirajte na “humana parking mjesta” u Banjaluci

Parkirajte na “humana parking mjesta” u Banjaluci

Parkirajte na “humana parking mjesta” u Banjaluci

Parkiranjem na posebno označena „humana parking mjesta“ u našem gradu, usmjeravate sredstva onima kojima je to najpotrebnije.

Naime, Grad Banja Luka je tokom prošle godine pokrenuo ovu ideju i Banja Luka je pokazala svoje humano lice, a sredstva prikupljena od humanih parkinga u proteklom periodu dodijeljena su za tri banjalučke porodice – Tubonjić, Savić i Kovačević.

Kako bi Milica Tubonjić, koja boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma, dobila novu kuću i bolje uslove za život, dio sredstava upućen je ovoj porodici, dok je dio preusmjeren za podršku višečlanoj porodici Savić sa osmoro djece.

Podrška je upućena i porodici Kovačević, nakon smrti dječaka Nikole, koji je bolovao od Volfovog sindroma, a zbog kojeg je prethodno izmijenjena i odluka, na osnovu koje su proširena prava na novčanu podršku teško oboljeloj djeci i nakon 18. godine.

Kako bi nastavili sa ovakvim aktivnostima i direktno pomogli onima kojima je to najpotrebnije, parkirajte na jedno od deset mjesta u našem gradu označena srcem.

Uz oznaku srca, kod ovih parking mjesta postavljen je i poseban saobraćajni znak na kojem je naveden i broj telefona putem kojeg se može uplatiti ovaj parking.„Humane parkinge“ možete platiti slanjem SMS poruke na broj: 083 51 24 (1 KM za jedan čas parkiranja).

Ova posebno označena parking mjesta nalaze se na lokacijama ispred Gradske uprave, na tzv. Kraševom parkingu, kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske, kod Gradskog stadiona, te na parkingu preko puta Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender