24. 05. 2022.
Vulin: Izbori besprijekorni, Vučićeva pobjeda istorijska

Vulin: Izbori besprijekorni, Vučićeva pobjeda istorijska

Vulin: Izbori besprijekorni, Vučićeva pobjeda istorijska

 Predsjednik Pokreta socijalista i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocijenio je jutros da su u Srbiji bili besprijekorni izbori, da nijedne ozbiljne primjedbe nije bilo te da je Aleksandar Vučić ostvario istorijski rezultat dobivši blizu 60 odsto glasova za drugi predsjednički mandat.


“Ne znam državnika u Evropi koji može da se pohvali takvim rezultatom i sa osvojenih 60 odsto glasova. Takođe ni ko bi u današnjoj situaciji uspeo da mu na pobedi čestitaju i Putin i Makron”, rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Vulin je istakao da su izbori mjesto na kome građani najbolje ocjenjuju političare i da bi toga trebalo da budu svjesni i ljudi iz opozicije, ali i političari i stranke koje su bile u koaliciji sa SNS-om, uključujući i njegov Pokret socijalista i da dobro razmisle zašto oni sami nisu ostvarili bolji rezultat.

“Na izborima se dobija ocena a građani su rekli da je Vučić radio dobro i da bi trebalo tako da nastavi a nama na listi koju je Vučić predvodio to je poruka da nismo radili dobro i šta bi bilo da se lista nije zvala po njegovom imenu”, ukazao je Vulin.

Ocijenio je da bi bila greška da Aleksandar Vučić prestane da vodi Srpsku naprednu stranku jer, kako je rekao, SNS samo sa Vučićem na čelu može da okupi sve Srbe.

“Odluku o tome doneće on sam a građani su rekli šta misle. Verujem da je kapacitet SNS za očuvanje jedinstva srpskog naroda mnogo veći sa Vučićem na čelu te stranke, nego da je vodi neko drugi”, naglasio je Vulin.

Komentarišući izjavu Goran Ješića da je ovo najgori rezultat opozicije, rekao je da smatra da je opozicija, s obzirom da nema nikakvu politiku i program i da samo olako daje obećanja, trebalo da dobije i manje glasova.

Kada je riječ o djelovanju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u izbornom danu, ocijenio je da su oni dobro obavili svoj posao, da su izašli na svaku prijavu, čak i kada su vidjeli da se one ponavljaju, iako takvo postupanje, kako je rekao, policiju iscrpljuje, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender