26. 05. 2022.
Uručene stipendije za 14 najuspješnijih sportista

Uručene stipendije za 14 najuspješnijih sportista

Uručene stipendije za 14 najuspješnijih sportista

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas rješenja o stipendiranju 14 najuspješnijih sportista, u okviru programa razvoja sporta na području Banje Luke.

Banja Luka je jedina lokalna zajednica u BiH koja na ovaj način vrednuje sportske rezultate i na osnovu njih dodjeljuje stipendije za najbolje sportiste, a današnje uručenje stipendija je upriličeno simbolično na Međunarodni dan sporta.

-Grad je ponosan na svoje najbolje sportiste. Želja nam je da nagrađujemo one koji ostvaruju najbolje rezultate, da stvaramo bolje uslove za sport u gradu, što i ostvarujemo – kazao je gradonačelnik.

Uz čestitke stipendistima, on je naglasio da se ove godine dva miliona KM izdvaja za podršku sportskim organizacijama i programima sporta, a blizu pet miliona KM odnosi se za sportsku infrastrukturu.

-Završavamo jednu dvoranu, pripremamo se za gradnju najvećeg sportskog centra sa atletskom stazom, dvoranom borilačkih sportova, i za stoni tenis, kao i gimnastičkom salom i terenom za fudbal, gradimo sportska igrališta…Dakle, ulažemo u stvaranje boljih uslova za naše sportiste. Da je bilo više političke volje, bili smo spremni da izdvajanja za sport povećamo za još milion KM – kazao je gradonačelnik.

Mladim sportistima poslao je poruku da se i okolnosti koje su nekada i teže – mogu iskoristi kao podsticaj i motiv da čovjek da bolje i više od sebe.

-Krećemo se brže nego ikada u svim oblastima, ali potrebno je da razvijamo taj duh jer bez pozitivnog duha nema sportskih rezultata – kazao je on.

Poručio im je da će Grad i u narednom periodu uvijek biti uz njih i ukoliko im pored ove stipendije i drugih vidova podrške – bude trebalo još za uspjehe koji su pred njima – Grad uvijek biti spreman za dodatnu podršku.

Prisutni sportisti izrazili su zahvalnost za dodijeljenu podršku i kroz stipendije, te prenijeli pozitivne rekacije i sportista i sportske javnosti na način vrednovanja sportskih rezultata od strane Gradske uprave.

Naime, ove godine, pravo na sportsku stipendiju ostvarilo je 14 sportista, od kojih je četvoro sportista prvog razreda – seniori i deset sportista prvog razreda – juniori. Ukupno za stipendije izdvojeno je 30.000 KM.

Sportisti prvog razreda – seniori suJovana Novaković, rukomet; Nikola Bjelajac, plivanje; Pavle Dujaković, karate i Borjana Marjanac, džudo.

Sportisti prvog razreda – juniori su: David Vučić, plivanje; Jovan Rosić, atletika; Milana Railić, rukomet; Ivana Bobić, rukomet; Sara Mikača, tenis; Andrea Brus, rukomet; Marija Vulić, košarka; Nikša Petrović, rukomet; Milenko Rožić, rukomet i Bojan Maksimović, šah., navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender