24. 05. 2022.
Cvijećem i ukrasnim biljem uljepšali Novu varoš i Rosulje

Cvijećem i ukrasnim biljem uljepšali Novu varoš i Rosulje

Cvijećem i ukrasnim biljem uljepšali Novu varoš i Rosulje

Sadnjom cvijeća i ukrasnog bilja uspješno je okončana akcija čišćenja i uređenja Nove varoši i Rosulja.

Kao i do sada, i ovonedjeljnoj akciji odazvale su se sve generacije naših sugrađana, od najmlađih do najstarijih, a pridružio im se i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da je današnja aktivnost dokaz da je velika akcija čišćenja i uređenja našeg grada opravdala sva očekivanja.

– Ovo je zaista najveća akcija, jer iz nedjelje u nedjelju veliki broj naših mališana, naših najstarijih sugrađana daju sve od sebe da svoj grad učine ljepšim.Ove nedjelje to su bila naselja Nova varoš i Rosulje, prethodno smo uredili Centar 1 i 2, Borik 1 i 2, kao i naselje Obilićevo – poručio je gradonačelnik Banje Luke, dodavši da će sljedeće sedmice akcija biti nastavljena u naselju Starčevica.

Gradonačelnik je podsjetio da je na ovom mjestu u Novoj Varoši, gdje su danas posađene sadnice, po ranijem planu trebalo da se izgradi zgrada, ali da se od tog plana odustaje.

– Zaštitićemo ovo mjesto jer je ono primjer u kojem je zelenilo pobijedilo beton – rekao je Stanivuković.

On je napomenuo da slijedi i čišćenje prostora novog gradskog parka, kao i da se tamo postavlja i mobilijar, te dodao da su na ovoj lokaciji posađene i sadnice drveća i ukrasnog bilja kako tokom jesenje, tako i tokom proljećne sadnje.

– Sve ove aktivnosti našem gradu vraćaju dušu i daju mu jedan potpuno novi ljepši izgled. Nastavljamo uređenje i čišćenje ulica, sanaciju dotrajalih saobraćajnica, nastavljamo sve aktivnosti, koje će oplemeniti naš grad – zaključio je Stanivuković.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo poručila je da ova akcija pored toga što je usmjerena na čišćenje i uređenje, ima za cilj da podigne svijest o očuvanju životne sredine.

– U ovoj zajedničkoj akciji učestvuju naši najmlađi sugrađani, a upravo je najvažnije da naučimo djecu da brinu o svom okruženju i čuvaju životnu sredinu – istakla je ona.

Jedan od mještana naselja Nova varoš je Momir Kljunić, rekao je da mu je izuzetno drago što je uređen ovaj prostor, ali da je najvažnije što gradska vlast neće dozvoliti da na ovoj lokaciji nikne zgrada, jer je riječ o borbi koju mještani vode punih 12 godina.

Djevojčica Nera je zajedno sa svojim drugarima učestvovala u današnjoj sadnji cvijeća, a sugrađanima je poručila da čuvaju svoj grad i ne bacaju smeće.

Osim sadnje i čišćenja, akcija „Čisto lice grada“ između ostalog podrazumijeva i sanaciju oštećenja saobraćajnica, postavljanje klupa i korpi za otpatke, uređenje trim staza, autobuskih stajališta, dječijih igrališta.

Naredne sedmice akcija „Čisto lice srada“ biće nastavljena u naselju Starčevica.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender