23. 05. 2022.
Oglasila se policija o novom slučaju obljube štićenice Doma “Rada Vranješević”

Oglasila se policija o novom slučaju obljube štićenice Doma “Rada Vranješević”

Oglasila se policija o novom slučaju obljube štićenice Doma “Rada Vranješević”

Obljuba štićenice Dječijeg doma „Rada Vranješević“ prijavljena je iz ove ustanove, a u istragu je bio uključen i Centar za socijalni rad, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka Jovan Stojičić.

Prema informacijama do kojih je došao „Glas Srpske“ u ovom slučaju uhapšen je i pritvoren Petar Lj. iz Gradiške zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma M.R. (13).

– Zajedno sa Okružnim javnim tužilaštvom sproveli smo istragu i prikupili određene informacije i medicinsku dokumentaciju. Saslušano je više lica. U ovom slučaju uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni je predat tužilaštvu – rekao je Stojičić.

Dodao je da mu nije poznato da je žrtva izmještena iz Doma.

Kada je u pitanju institucionalna istraga u Domu zbog ovog i ranijih slučajeva,on je podsjetio da je Ministarstvo zdravlja Republike Srpske formiralo komisiju za to.

Prema nezvaničnim informacijama, Petar Lj. je bivši štićenik Doma,a sa djevojčicom se dopisivao.

On je krivično djelo počinio početkom februara kada je došao u Banjaluku i našao se sa djevojčicom. Njih dvoje su otišli  u blizini Zelenog mosta, gde su na klupi imali seksualni odnos.

Nakon što se saznalo za ovaj slučaj Petar Lj.  je uhapšen i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog krivičnog djela „obljuba djeteta”, koje mu se stavlja na teret.

Ovo je novi skandal koji potresa  Dom „Rada Vranješević“, a početkom godine zbog obljube štićenica uhapšena su i pritvorena dva radnika Doma.

Branilac osumnjičenog Marko Mikeš kazao je da njegov klijent negira krivicu, javlja Glas Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender