29. 05. 2022.
Osumnjičeni sa djevojčicom iz Doma bio u vezi šest mjeseci

Osumnjičeni sa djevojčicom iz Doma bio u vezi šest mjeseci

Osumnjičeni sa djevojčicom iz Doma bio u vezi šest mjeseci

Petar LJ. (21) iz Gradiške uhapšen je i pritvoren zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” M.R. (13), sa kojom je pola godine bio emotivnoj vezi, a djevojčici je, kako saznajemo, rekao da mu ne smetaju njene godine, javljaju Nezavisne novine.

Prema nezvaničnim informacijama, i osumnjičeni mladić je bivši štićenik Doma, koji se prethodno dopisivao sa djevojčicom, a kako saznajemo, stupili su u emotivnu vezu kada je ona imala 12 godina.

Kako navode izvori “Nezavisnih novina”, osumnjičenog terete da je krivično djelo počinio početkom februara, kada je sa djevojčicom u blizini Zelenog mosta imao i polni odnos.

“Prethodno su njih dvoje bili u vezi koja nije uključivala polni odnos. Iako je on znao za njene godine, početkom februara stupili su i u seksualni odnos”, navodi naš izvor.

Kako saznajemo, maloljetna djevojčica je o vezi sa mladićem razgovarala sa drugaricama, kojima je pričala da se zaljubila u njega te im priznala i da su imali seksualni odnos.

“Pregledom je utvrđeno da nije bilo tragova nasilja. Međutim, iako osumnjičeni nije primorao djevojčicu na odnos, bio je svjestan da čini krivično djelo jer je znao za njene godine”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Kako saznajemo, o vezi sa osumnjičenim djevojčica je više puta pričala sa drugarima, a te priče došle su i do radnice Doma, koja je odmah reagovala.

Osim radnika ove ustanove i majka djevojčice, kako saznajemo, ispričala je policiji svoja saznanja o tome da je njena kćerka u vezi sa muškarcem.

Jovan Stojičić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Banjaluka, rekao je da su obljubu štićenice prijavili majka djevojčice i radnici ove ustanove, a u istragu je bio uključen i Centar za socijalni rad.

Prema njegovim riječima, zajedno sa Okružnim javnim tužilaštvom sproveli su istragu i prikupili određene informacije i medicinsku dokumentaciju.

“Saslušano je više lica. U ovom slučaju, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičeni je predat tužilaštvu”, rekao je Stojičić. Kako je naveo, nije mu poznato da je žrtva izmještena iz Doma.

On je podsjetio da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS već i ranije formiralo komisiju zbog dešavanja u ovoj ustanovi.

Posljednjih mjeseci zbog obljube štićenica Doma “Rada Vranješević” uhapšena su i pritvorena dvojica radnika Doma, a radi se o A.K. i E.H.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender