20. 05. 2022.
Ušao u pogrešan autobus: Državljanin BiH greškom otputovao u Dansku

Ušao u pogrešan autobus: Državljanin BiH greškom otputovao u Dansku

Ušao u pogrešan autobus: Državljanin BiH greškom otputovao u Dansku

Pijani državljanin BiH je zabunom u Hamburgu sjeo u pogrešan autobus pa je umjesto nazad u Holandiju otputovao u Dansku.

Zbog toga je 45-godišnji muškarac svoje putovanje u srijedu ujutro završio u policiji u Flensburgu nakon što ga je danska policija izvela iz autobusa jer je putovao bez dokumenata i novca.

Pasoš BiH i mobilni telefon

U policijskoj stanici u Flensburgu se ispostavilo da se muškarac iz BiH, inače moreplovac, zapravo autobusom namjeravao vratiti iz Hamburga u holandski Eindhoven gdje je na tamošnjoj autobuskoj stanici spremio svoje stvari zajedno s jaknom u kojoj mu je ostao novčanik, pasoš BiH i mobilni telefon. (Policija ne navodi kako je uspio bez osobnih dokumenata doputovati u Hamburg).

U policijskom saopštenju iz Flensburga se navodi kako je pijani državljanin BiH u Hamburgu “jedan zeleni autobus zamijenio drugim zelenim autobusom” koji nije vozio nazad u Eindhoven već je vozio za Kopenhagen. Svoju grešku primijetio je tek na graničnoj kontroli danske policije.

Ispratila ga policija

Kako bi dodatno pomogla moreplovcu koji je iz Eindhovena htio otputovati kući u BiH, njemačka policija je kontaktirala ambasadu BiH u Berlinu te od njih dobila podatke o njegovu identitetu i ostalom.

Iz ambasade BiH u Berlinu su svom 45-godišnjem građaninu poslali kupljenu autobusnu kartu kako bi se mogao iz Hamburga vratiti u Eindhoven gdje su mu ostale stvari, prenosi Avaz

Kako bi se uvjerili da će 45-godišnjak ovoga puta ući u pravi autobus, njemački policijski službenici su ga odvezli do autobusne stanice i uveli u autobus za Eindhoven.

Foto: Ilustracija

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender