24. 05. 2022.
Zelenski: Hvala na sankcijama Rusiji, ali to nije dovoljno

Zelenski: Hvala na sankcijama Rusiji, ali to nije dovoljno

Zelenski: Hvala na sankcijama Rusiji, ali to nije dovoljno

Zahvalan sam Evropskoj uniji na petom paketu sankcija protiv Rusije, ali mislim da to nije dovoljno.

Poručio je ovo danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i šefom evropske diplomatije Žosepom Boreljom u Kijevu.

Zelenski je ocijenio da sankcije protiv Rusije treba da budu dalje pooštrene zbog “kontinuirane oružane agresije i ubistava mirnih ukrajinskih građana”, prenosi Ukrinform.

– Želim da zahvalim cijelom svijetu, EU, Ursuli fon der Lajen na politici sankcija. Lično sam zahvalan na petom paketu sankcija, ali mislim da to nije dovoljno. Rusi su mnogo više uzeli od nas. Uzeli su našu teritoriju i naše ljude – rekao je Zelenski.

Dodao je da Ukrajina može da vrati svoje teritorije, ali da svijet ne može da vrati živote ljudi, kao i da će Rusija zbog toga odgovarati.

– Molim vas pomozite sa sankcijama, one moraju da budu pooštrene, jer Rusija ne želi da čuje nikoga i ništa – poručio je Zelenski.

On je zahvalio EU na dugogodišnjoj podršci i finansijskoj pomoći, kao i na pomoći u oružju.

Zelenski je prethodno razgovarao sa Fon der Lajen i Boreljom koji su tokom dana obišli Buču, mjesto blizu Kijeva gdje se po tvrdnjama Ukrajine i Zapada, dogodio zločin ruske vojske nad ukrajinskim civilima, javlja Tanjug.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender