19. 05. 2022.
Žena-robot radi u matičnoj službi (VIDEO)

Žena-robot radi u matičnoj službi (VIDEO)

Žena-robot radi u matičnoj službi (VIDEO)

U Permu u Rusiji, u matičnoj službi radi robot-službenica. Humanoidni robot na šalteru može da izdaje dokumenta kao što su uvjerenja o nepostojanju krivičnog dosijea i nekorišćenju narkotika, koja se u Rusiji koriste pri obavljanju određenih administrativnih procedura.

Humanoid, duge plave kose i smeđih očiju, služi klijentima u Permu, gradu udaljenom 1.100 kilometara istočno od Moskve. Robot je dizajniran tako da “liči na prosječnu Ruskinju”, saopštila je kompanija koja stoji iza projekta “Promobot”.

Njegove crte lica generisane su vještačkom inteligencijom na osnovu analize izgleda nekoliko hiljada žena, prenosi Rojters.

Robot, koji nosi uniformu matične službe, bijelu košulju i smeđi prsluk, može da napravi više od 600 ljudskih izraza lica pomjerajući oči, obrve i usne i druge mehaničke mišiće prekrivene vještačkom kožom, naveli su iz “Promobota”.

Robot takođe može da postavlja i odgovara na neka opšta pitanja i povezan je sa skenerom i štampačem, prenose agencije.

Takođe ima pristup bazi podataka sa dokumentima i u potpunosti zamjenjuje zaposlenog u kancelariji matične kancelarije, rekao je šef kancelarije matične službe Leonid Gromov.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender