24. 05. 2022.

Naredne sedmice velika akcija uređenja u naselju Starčevica

Velika akcija uređenja i čišćenja našeg grada sljedeće sedmice, od 11. do 17. aprila – biće organizovana na području mjesne zajednice Starčevica.

Tako će brojne aktivnosti u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene u ovoj najvećoj MZ, poput pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na saobraćajnicama, sadnje, sanacije komunalne opreme, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i sl.

Uz ove različite aktivnosti u okviru uređenja grada započelo je i košenje trave na području Banje Luke, a te aktivnosti su za početak obavljene u užem centru grada, u parkovima, oko glavnih saobraćajnica, kao i na mjestima pojačane vegetacije.

Prateći do sada najveću akciju čišćenja i uređenja našeg grada, tokom ove sedmice obavljene su i druge aktivnosti na uređenju javnih zelenih površina, pa su zajedničkom akcijom sa sugrađanima zasađene nove sadnice na više lokacija u naseljima Nova varoš i Rosulje, ali i na prostoru kod Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske gdje su bivši gimnazijalci zasadili osam sadnica u znak sjećanja na mjesto gdje se nekada nalazila banjalučka „Realka“ a sve povodom obilježavanja 55 godina od mature.

Takođe, zajedničkom akcijom predstavnika Grada i KUD „Pelagić“ i nekoliko sportskih klubova sa područja grada – očišćeno je područje novog gradskog parka kod Tržnog centra „Delta“, tako da su rezultati velike akcije uređenja itekako vidljivi u dijelovima grada u kojima je do sada sprovedena.

Uz različite aktivnosti na uređenju komunalne opreme i javnih površina, stanovnici ovog najvećeg naselja imaće priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama.

Sve ove aktivnosti nastavljaju se naredne sedmice u naselju Starčevica, pa će tako i sugrađani ovog dijela Banje Luke imati priliku da se riješe kabastog otpada iz domaćinstva, a lokacije na kojima će biti kontejneri su:

  • Koste Jarića kod br. 35H;
  • Sime Miljuša kod br. 86;
  • Rajka Bosnića kod br. 19;
  • Ognjena Price kod garaža;
  • Prve krajiške brigade NO kod postojećeg kontejnera;
  • Cerska blizu br. 6.

Podsjećamo, pod sloganom „Čisto lice grada“, velika proljećna akcija uređenja i čišćenja grada počela je 14. marta na području Centra 1 i Centra 2.

Nakon toga akcija je nastavljena i u mjesnim zajednicama: Borik 1 i Borik 2,  Obilićevo 1 i 2, a ove sedmice aktivnosti se sprovode na području Nove varoši i Rosulja.

Predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, te da budu obuhvaćene sve mjesne zajednice, od centralnih, prigradskih pa sve do seoskih, navode iz Gradske uprave.

Plan za naredni period

Akcija uređenja u narednom periodu biće sprovedena na području drugih naselja prema sljedećem rasporedu:

  • 18 – 24. april – Bulevar i Kočićev vijenac,
  • 25.april – 1. maj – Lazarevo 1 i Lazarevo 2,
  • 2 – 8. maj – Paprikovac i Petrićevac,
  • 9 – 15. maj – Lauš 1 i Lauš 2

Pratite nas na Facebook stranici: RTV Kontakt

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender