18. 05. 2022.
Slučajevi  “Vodovod” i “Ekvator”: Gradonačelnik podnio krivične prijave

Slučajevi “Vodovod” i “Ekvator”: Gradonačelnik podnio krivične prijave

Slučajevi “Vodovod” i “Ekvator”: Gradonačelnik podnio krivične prijave

Gradonačelnik Draško Stanivuković predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka krivične prijave protiv odgovornih lica u slučajevima kojima se bavio Tim za reviziju, među kojima su i one protiv odgovornih lica u slučaju „Vodovod“ i „Ekvator“.

Stanivuković je objasnio da je danas predao dvije krivične prijave, od kojih je jedna protiv bivšeg direktora „Vodovoda“ Zorana Popovića i drugih odgovornih lica zbog sumnje da su radnjama lično ili u svojstvu upravnih organa tog preduzeća počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Kada je riječ o slučaju „Ekvator“ krivična prijava je podnesena protiv Đorđe Davidovića zbog sumnje da je prekršio zakon radnjama lično i u svojstvu zakonskog zastupnika privrednog društva „Ekvator“ d.o.o Banja Luka zajedno sa drugim povezanim licima, prije svega, privrednim društvima „Banigo – Građenje“ d.o.o Banja Luka, ali i trećim fizičkim i pravnim.

-Zbog svih građana istrajaćemo u ovoj borbi protiv kriminala i korupcije. Dostavili smo sve dokaze i očekujemo da sve nadležne institucije po tim prijavama što prije reaguju – poručio je gradonačelnik.

Kada je riječ o slučaju „Ekvator“ zatražiće se preispitivanje odgovornosti i zaposlenih lica u pravosudnim institucijama, notarijatu, postupanje i rad određenih vještaka.

-Grad je oštećen za dva miliona KM, koje su mu skinute sa računa. Kada je riječ o „Vodovodu“, prošlo rukovodstvo oštetilo je ovo preduzeće kada su plaćali i radove koje nisu izvedeni, ali i dio radova pretplatili. Zato pozivam sve nadležne institucije da reaguju – kazao je gradonačelnik.

Kako je najavio, cijela ova sedmica biće posvećena borbi protiv kriminala i korupcije, a na Trgu Krajine, kod govornice, u četvrtak simbolično pet do 12 biće otvoren i svojevrsni muzej koji će prikazati načine na koje se trošio javni novac.

-Pokrećemo kampanju protiv kriminala i korupcije od koje ima da im se ledi krv u žilama i da sanjaju zatvorske rešetke. Ovo je opšta prevencija što znači da mi danas upiremo prstom u ove što čine kriminal i korupciju da se svi drugi uplaše – zaključio je gradonačelnik, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender