21. 05. 2022.
Spremaju svečani ručak i 1.500 paketa za ugrožene

Spremaju svečani ručak i 1.500 paketa za ugrožene

Spremaju svečani ručak i 1.500 paketa za ugrožene

Da praznike uz svečani ručak i u veselju dočekaju i najugroženiji građani, Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” sprema obroke za sve predstojeće praznike.

Kako su naveli, ručkovi će biti organizovani u njihovoj javnoj kuhinji, najprije 17. aprila za katolički Uskrs, a onda 24. aprila radi obilježavanja pravoslavnog Vaskrsa i 1. maja za Ramazanski bajram.

Pored svečanog ručka, kako je za “Nezavisne” istakao Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja, s obzirom na teška vremena, svojim korisnicima žele obezbijediti 1.500 prehrambenih paketa osnovnih životnih namirnica.

“Ostvariti ovako nešto, u ovo vrijeme, nikad nije bilo teže”, kazao je Subašić, dodavši da nije samo bitno nahraniti, nego ljudima omogućiti da dođu u toplu atmosferu, da se druže i onda da svi zajedno zapjevaju.

“Vrijeme praznika treba da donosi svima radost i koliko god je naša misija teška nadam se da ćemo uspjeti”, kazao je Subašić.

Da bi praznici svima prošli u veselju i uz pravu domaću supu i sarmu, porebna je, kako kaže, pomoć humanih ljudi, a ona im naročito treba za pripremu paketa.

“Sigurni smo da ćemo se i ovaj put pokazati kao ljudi velikog srca i omogućiti bogatije trpeze svima koji žive od jednog obroka dnevno”, rekao je Subašić.

Kaže da se i za ove praznike oslanja na građane dobre volje te je pozvao da im, svako ko može i koliko može, pomogne u prikupljanju osnovnih životnih namirnica.

“Paketi treba da sadrže so, šećer, brašno, makarone, rižu, ulje, palentu, konzervisanu hranu te higijenske proizvode”, kazao je Subašić.

Prema njegovim riječima, vrijeme praznika promijeni svijest kod ljudi, oni se raduju svakom ručku koji slijedi, a naročito će se obradovati, kada znaju da će poslije ručka kući otići s litrom ulja, kilogramom brašna i šećera.

“Mi ovim svečanostima želimo da donesemo radost onima kojima je radost najpotrebnija, a svakog ko dođe dočekaćemo u dobroj atmosferi, veselju i muzici uživo”, kazao je Subašić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender