20. 05. 2022.
“Ljeto je za more, zima za planinu, a proljeće za Banjaluku”: Prezentovan program “Banjalučkog proljeća”

“Ljeto je za more, zima za planinu, a proljeće za Banjaluku”: Prezentovan program “Banjalučkog proljeća”

“Ljeto je za more, zima za planinu, a proljeće za Banjaluku”: Prezentovan program “Banjalučkog proljeća”

Pod sloganom „Ljeto je za more, zima za planinu, a proljeće za Banju Luku“ prezentovan je program do sada najvećeg „Banjalučkog proljeća“.

– Banja Luka se budi i ona je zaista najljepša u proljeće. Naša ideja je bila da učinimo sve što možemo da Banja Luka uz svoj prirodni sjaj i svoje najljepše boje dobije i dodatni sadržaj koji će upotpuniti njenu proljećnu ljepotu – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da će prvi Banjalučki karneval, koji će biti održan u subotu, 16. aprila, našem gradu dati nove boje, te izrazio nadu da će ova manifestacija doprinijeti razvoju turizma našeg grada.

– Koristim priliku da sve naše sugrađane pozovem da nam se pridruže u subotu, i od 11.30 časova budu dio ovog jedinstvenog događaja – na kojem očekujemo da će ulicama našeg grada prodefilovati nekoliko hiljada ljudi – rekao je Stanivuković.

On je takođe dodao da će pored Banjalučkog karnevala, biti organizovani brojni zanimljivi događaji poput Festivala cvijeća, Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“ na kojem se, kako je pojasnio, očekuje nešto potpuno drugačije, a to su muzika i sjajna zabava na ulicama Banje Luke.

– Takođe, na ovo se nadovezuju i brojni koncerti, sportske manifestacije, obilježavanje Dana grada, Spasovdana – slave našeg grada, Svjetsko prvenstvo u raftinu, kada očekujemo goste iz cijelog svijeta – sve u svemu biće to jedno pravo buđenje Banje Luke. Ono što ove godine radimo je i to da će se program „Banjalučkog proljeća“ odvijati i po naseljima – kako gradskim, tako i prigradskim – pojasnio je gradonačelnik, te dodao da je cilj da naselja razviju svoje autentične manifestacije – rekao je gradonačelnik

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo poručila je da se gradska administracija potrudila da napravi jedan sadržaj kakav Banja Luka do sada nije imala.

– Vodili smo se idejom, da se nakon dvije teške godine borbe za pandemijom virusa korona, organizuje program koji će razveseliti naše sugrađane, ali i privući turiste kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Koristim priliku da pozovem sve sugrađane i turiste da budu dio „Banjalučkog proljeća“, te da već u petak, 15. aprila posjete Festival cvijeća, koji će biti priređen u prekrasnom ambijentu Parka „Petar Kočić“, i koji je ove godine okupio rekordan broj izlagača.

Savjetnica je istakla da po programu već u subotu slijedi prvi Banjalučki karneval, kada će u našem gradu biti priređena jedna nesvakidašnja zabava, te je pozvala sve zainterstovane da se 16. aprila pridruže karenvalskom defileu, te dodala da sjajan program sugrađane i turiste očekuje i u naredna tri mjeseca.

Predsjednica Udruženja građana „Centar za edukaciju za rad sa djecom i omladinom „MIS Banja Luka“ Sunčica Laguza zahvalila je gradonačelniku i Gradu Banjoj Luci na podršci u kontekstu orgranizacije i pripreme prvog Banjalučkog karnevala.

– Ovu manifestaciju organizovali smo u saradnji sa Gradom Banjom Lukom, a na prvom Banjalučkom karnevalu očekujemo veliki broj učesnika iz zemlje i inostranstva. Među učesnicima su mališani banjalučkih vrtića, učenici osnovnih i srednjih škola, a za učešće su se prijavili i brojni plesni i sportski klubovi, udruženja građana, kao i velike karevalske grupe iz zemalja regiona.

Međunarodno učešće otvorilo nam je mogućnost da postanemo dio Evropske asocijacije karnevalskih gradova. Veliko nam je zadovoljstvo što će i predstavnici ove asocijacije, među kojima i generalni sekretar Branko Brumen, biti naši gosti u subotu – 16. aprila – poručila je Sunčica Luguza, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender