24. 05. 2022.
SPS: Protiv nametanja, skretanje pažnje sa  životnih pitanja građana

SPS: Protiv nametanja, skretanje pažnje sa životnih pitanja građana

SPS: Protiv nametanja, skretanje pažnje sa životnih pitanja građana

SPS ostaje pri stavu da nikakva nametanja nisu prihvatljiva za Republiku Srpsku, te da svi oni koji povlače takve poteze snose i punu odgovornost za posljedice takvih politika, saopštno je iz Socijalističke partije Srpske.

OHR treba da insistira na dijalogu i da iskoriste svoju ulogu kako bi vlasti pitanje imovine rješavale u institucijama, a ne da igra ulogu u predstavi za javnost onih kojima odgovaraju stalne međunacionalne tenzije i otvorena pitanja, navodi se u saopštenju.

– Isto kao što je tzv. “Inckov zakon” nametnut u vrijeme pandemije, nestašice lijekova i velike krize, tako i ova odluka, bez obzira na namjeru, služi najviše za skretanje pažnje sa životnih pitanja građana poput divljanja cijena, razarajuće korupcije i sve većeg siromaštva i iseljavanja naroda.

Aktuelizovanje pitanja imovine nametanjem odluka i izazivanjem još jedne političke krize, ipak ne može staviti u drugi plan odgovornost svih nosilaca vlasti u BiH, uključujući tu i OHR, za izuzetno teško stanje u privredi, za loš status radnika, za siromaštvo i bjesomučno zaduživanje, za korupciju i politizovane institucije, za masovan odlazak čitavih porodica i za temeljno uništavanje i Republike Srpske i BiH.

Ovom prilikom pozivamo i vladajuću koaliciju u BiH i Srpskoj da zajedno sa predstavnicima OHR odu u bilo koji market i pogledaju cijene, poslije toga da stanu na benzinsku pumpu i naspu gorivo, a nakon toga da razmisle da li će dalje ići dogovorom ili će u skladu sa cijenama dizati i tenzije među narodima u BiH – kažu u SPS.

Iz ove partije su poručili da o pitanjima od interesa za Republiku Srpsku mogu da odlučuju jedino građani Republike Srpske, te da se o takvim pitanjima ne može odlučivati ili dogovarati u ambasadama ili bilo gdje van nadležnih institucija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender