17. 05. 2022.
Banja Luka izabrala najbolje sportiste

Banja Luka izabrala najbolje sportiste

Banja Luka izabrala najbolje sportiste

Nikola Ćetković, golman Fudbalskog kluba „Borac“ i rukometašica Jovana Novaković, članica Ženskog rukometnog kluba „Borac“ proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2021. godini, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljih sportista“, koja je sinoć održana u Sportskoj dvorani Borik.

Nagradu Nikoli Ćetkoviću uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je Nikoli ali i ostalim sportistima i sportskim kolektivima čestitao na uspjesima koje su postigli u proteklom periodu.

– Banja Luka je ponosna na sve vas. Svakom vašom medaljom naša Banja Luka više sija, a moja je želja da naš grad tako sija i svake naredne godine i da se uvijek radujemo vašim uspjesima – poručio je gradonačelnik Banje Luke.

On je istakao da je gradska administracija opredijeljena da ulaže u sport, te da se radi na unapređenju sportske infrastrukture, ali da će se i kroz druge aktivnosti koje sprovodi Grad raditi na jačanju sporta kako bi Banja Luka očuvala jedan od svojih epiteta, a to je svakako – grad sporta.

– Banja Luka je moj grad i uvijek će biti moj, ma gdje da se budem nalazio tokom svoje fudbalske karijere, zato mi ovo priznanje mnogo znači. S obzirom na to da sam ja još uvijek mlad – imam 20 godina siguran sam da ću ovaj trenutak pamtiti do kraja svog života – poručio je fudbaler Nikola Ćetković, te se zahvalio žiriju na dodijeljenom priznanju.

Rukometašica Jovana Novaković poručila je da joj mnogo znači ovo priznanje, istakavši da ipak ovo nije samo njeno priznanje, već da ono pripada cijelom klubu, njenim suigračicama, trenerima i svima onima koji su zaslužni za sjajnu sezonu ŽRK „Borac“.

Nagradu Jovani Novaković uručio je predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić.

Nagrade su dodijeljene i u kategoriji najuspješnijeg mladog sportiste, a ovu laskavu titulu u muškoj kategoriji ponio je Nikša Petrović – rukometaš Rukometnog kluba „Borac“, dok je u ženskoj kategoriji nagrađena Ružica Šikić – rukometašica Ženskog rukometnog kluba „Borac“.

Najuspješnija sportska organizacija u muškoj seniorskoj kategoriji je Fudbalski klub „Borac“, a najuspješnija sportska organizacija u ženskoj seniorskoj kategoriji je Ženski rukometni klub „Borac“.

Nagrada je dodijeljena i u kategoriji najuspješnijeg sportskog događaja – sportske manifestacije , a za 2021. godinu za najbolji sportski proglašen je ATP Čelendžer „Srpska Open 2021“ u organizaciji Teniskog saveza Republike Srpske i Teniskog kluba „Mladost“.Specijalne nagrade za afirmaciju i razvoj sporta lica sa invaliditetom dobili su Aleksej Radukić iz Omladinskog stonoteniskog kluba „Spin“, te Ognjen Kojić iz Bokserskog kluba „Despot“. Pored njih specijalne nagrade za afirmaciju i razvoj sporta dobili su Sportski centar Borik, te Darko Savić iz ŽRK Borac, a posthumno je nagrađen i Predrag Divljak, nekadašnji kapiten FK „Borac“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender