24. 05. 2022.
Dio eksponata iz izvještaja Tima za reviziju predstavljen građanima na Trgu Krajine

Dio eksponata iz izvještaja Tima za reviziju predstavljen građanima na Trgu Krajine

Dio eksponata iz izvještaja Tima za reviziju predstavljen građanima na Trgu Krajine

Gradonačelnik Draško Stanivuković danas je kod govornice na Trgu Krajine govorio o pojedinim slučajevima, koje su dosada bili dio izvještaja Tima za reviziju.

Izloženi su pojedini eksponati iz javnih nabavki koji je istraživao Tim za reviziju, a gradonačelnik je simbolično ovu izložbenu postavu nazvao „Muzej kriminala“.

-Ovo je prvi „Muzej kriminala“ na otvorenom, jer su pojedinci otvoreno krali i pljačkali, a mi o tome danas otvoreno pričamo. Ovo je prvi muzej njihovih eksponata, svega onog što su krali, od igle do lokomotive, pa od fotelje do stolice– rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi oni koji su uzimali od svog naroda, prema tom narodu nikada nisu imali obzira.

-Ovaj muzej ima vrijedne eksponate. Postoje muziji umjetničkih djela, a ovaj naš je muzej krivičnih djela – rekao je gradonačelnik.

Pozvao je građane da dobro pogledaju sve eksponate, među kojima su i preplaćen najmještaj, koji je nabavljen u vrijeme prošle administracije.

-Ove fotelje su udobne, a i mnogo su koštale. Stoga, mi smo preuzeli mnogo toga da zaustavimo kriminal. Pozivam sve građane i tužioce da posjete ovaj muzej, jer svi treba da vidimo koliko su uzimali od nas – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Zaključio je kako gradska administracija neće biti tolerantna na kriminal i korupciju, te je dodao da je ove godine budžet veći za 37 miliona, te da je razlog tome upravo to što nema kriminala i korupcije, a uštede su veće.

Podsjećamo, na Trgu Krajine kod govornici, koja predstavlja simbol slobode, izloženi su predmeti koji predstavljaju sporne nabavke u slučaju Vodovod, Ekvator, Akvana, a osim predmeta koji je istraživao Tim za reviziju, gradonačelnik je podsjetio i na sporne nabavke iz perioda pandemije virusa korona, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender