20. 05. 2022.
Banjalučki đaci ugostili maturante iz Kosovske Mitrovice

Banjalučki đaci ugostili maturante iz Kosovske Mitrovice

Banjalučki đaci ugostili maturante iz Kosovske Mitrovice

Učenici banjalučke Tehničke škole organizovali su večeras u Banjaluci doček i druženje sa svoje vršnjake iz Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” iz Kosovske Mitrovice koji su odabrali da matursko putovanje provedu u Republici Srpskoj.

Za učenike iz južne srpske pokrajine banjalučki vršnjaci su priredili i prigodan program iz svoje akademije pod nazivom “Suza Kosova”.

Profesor srpskog jezika i književnosti iz banjalučke Tehničke škole Dejana Vrućinić rekla je novinarima da je ideja bila da učenici ove škole dočekaju svoje vršnjake sa Kosmeta i da im prikažu šta su oni radili proteklih mjeseci i da se lijepo druže.

“Program je vezan za Kosovo i Metohiju, s obzirom na to da su oni već imali nastup i dijelove svog programa predstavili su svojim vršnjacima”, navela je Vrućinićeva.

Ona je istakla da će učenici krajem aprila nastupati i u Novom Sadu s tim programom, te da će biti još aktivnosti u vezi sa akademijom.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov rekao je da su ovo djeca među prvim školama sa Kosova i Metohije koji su željeli da svoje matursko putovanje provedu u Banjaluci i još nekim mjestima u Srpskoj, zahvaljujući projektu ovog odbora pod nazivom “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

On je dodao da će učenici sa Kosmeta, osim Banjaluke, posjetiti druge destinacije u Srpskoj.

Učenik banjalučke Tehničke škole Lazar Marjanac istakao je da je ponosan što su se u Banjaluci na ovako divan način sastali učenici ove dvije škole, izrazivši nadu da će se druženje nastaviti, te da će nekada i oni posjetiti Kosovo i Metohiju.

Učenica Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” Milica Radosavljević rekla je da dolazak u Srpsku predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i da se upoznaju i druže sa svojim vršnjacima, izrazivši želju da i banjalučki učenici što prije dođu na Kosovo i Metohiju i da tamo nastave prijateljstvo.

Učenik te kosovskomitrovačke škole Mihajlo Mekić naglasio je da su od svih ponuda koje su imali za matursku ekskurziju odabrali Republiku Srpsku, ističući gostoprimstvo ovdašnjih ljudi, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender