20. 05. 2022.
Skandal: Umjesto suspenzije, postaće najbolji na svijetu?! Čovjek na uslovnoj skida Novaka!

Skandal: Umjesto suspenzije, postaće najbolji na svijetu?! Čovjek na uslovnoj skida Novaka!

Skandal: Umjesto suspenzije, postaće najbolji na svijetu?! Čovjek na uslovnoj skida Novaka!

Najbolji teniser svijeta mogao bi ponovo da izgubi čelnu poziciju na listi, ali to može da spriječi na turniru koji se igra u Srbiji.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rano je završio učešće u Monte Karlu pošto ga je Alehandro Davidovič Fokina savladao u drugom kolu, pa bi uskoro mogao da ima problem sa ostankom na čelnoj poziciji ATP liste. Ukoliko ne bude dominirao u Beogradu, gdje igra naredni turnir, Đoković bi mogao da ostane bez prvog mjesta.

Kako Danil Medvedev narednih nekoliko nedjelja neće biti na turnirima zbog povrede, najveća prijetnja srpskom teniseru biće Aleksander Zverev, momak koji pukom srećom igra turnire. Da je ATP bio malo odgovorniji, on bi trenutno “trošio” suspenziju zbog nedoličnog ponašanja.

Njemački teniser je krajem februara pravio veliki skandal na turniru u Akapulku. Nakon poraza u dubl konkurenciji tri puta je reketom udario po stolici u kojoj je sjedio glavni sudija. Tada se razmišljalo o njegovoj kazni i suspenziji na barem nekoliko mjeseci, ali je na kraju slučaj prošao bez većih sankcija.

Izbačen je sa tog turnira, bilo je i novčanih kazni za Nijemca, ali je on nastavio sezonu u kojoj po prvi put može da preuzme čelo ATP liste.

U međuvremenu su se o njegovom slučaju oglašavali brojni teniseri i ljudi iz ovog sporta. Među prvima bio je Novak Đoković, Serena Vilijams je napomenula da bi ona bila u zatvoru da je radila tako nešto, a i Vilander je bio protiv Saše. I sam Zverev se oglašavao o tom skandalu nakon što su mu rekli da je izbačen sa turnira u Meksiku.

Njemački teniser je od tada pod uslovnom kaznom, a Novaka Đokovića mora da brine to što Nijemac ima pravo da učestvuje na svim najvećim turnirima.

Kako je izračunao američki novinar Ben Rotenberg, jedan od najvećih kritičara srpskog tenisera, Zverev bi već u narednim nedjeljama mogao do prvog mjesta na listi!

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender