23. 05. 2022.
“Čisto lice grada” naredne sedmice na području naselja Lazarevo 1 i 2

“Čisto lice grada” naredne sedmice na području naselja Lazarevo 1 i 2

“Čisto lice grada” naredne sedmice na području naselja Lazarevo 1 i 2

Velika akcija uređenja i čišćenja našeg grada sljedeće sedmice, od 18. do 24. aprila – biće organizovana na području mjesnih zajednica Lazarevo 1 i Lazarevo 2.

Tako će brojne aktivnosti u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene i u ovim mjesnim zajednicama poput pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na saobraćajnicama, sadnje novih sadnica, sanacije komunalne opreme, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i sl.

Prateći do sada najveću akciju čišćenja i uređenja našeg grada, tokom ove sedmice obavljene su i druge aktivnosti na uređenju javnih zelenih površina, pa je u toku uređenje rejonskog parka u Novoj varoši, a novim sadnicama i klupama sa mjestima za parkiranje bicikala dodatno je uljepšana Ulica Milana Radmana u saradnji sa preduzećem „ABC Solutions“ d.o.o. Banja Luka.

Naime, svi sugrađani, privredni subjekti i zajednice etažnih vlasnika pozvani su da podrže akciju i uključe se. Sve sugestije sugrađani mogu uputiti putem telefona broj: 051/244-593 ili putem elektronske pošte na adresu: blgradcistoglica@banjaluka.rs.ba.

Podsjećamo, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim, navode iz Gradske uprave.

Svake sedmice akcija će biti organizovana na području dvije mjesne zajednice, kada sve nadležne službe rade na terenu, a vikendom se završava zajedničkom akcijom sa građanima kada će moći direktno da se uključe u uređenje u svom naselju kroz preuzimanje opreme, sadnog materijala ili na drugi prigodan način.

Za taj dan biće obezbijeđeni i zabavni sadržaji i animatori za naše najmlađe sugrađane.

Lokacije na kojima će biti omogućeno odlaganje kabastog otpada u Lazarevu 1 i 2:

1) Ulica Ivana Gorana Kovačića na saobraćajnom ostrvu;

2) Ulica Stojana Jankovića kod pothodnika;

3) Ulica Milana Cvijetića;

4) na okretištu autobusa br. 13;

5) Branka Popovića kod br. 41g;

6) Bitoljska kod „Pauk službe“.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender