23. 05. 2022.
Prvi gradonačelnik koji je posjetio katedralu na Uskrs: Stanivuković prisustvovao uskršnjoj misi

Prvi gradonačelnik koji je posjetio katedralu na Uskrs: Stanivuković prisustvovao uskršnjoj misi

Prvi gradonačelnik koji je posjetio katedralu na Uskrs: Stanivuković prisustvovao uskršnjoj misi

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas uskršnjoj misi u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure, koju je predvodio biskup banjalučki Franjo Komarica i tako postao prvi gradonačelnik koji je prisustvovao ovoj misi.

– Čast mi je bila danas, zajedno sa vjernicima prisustvovati uskršnjoj misi u Banjoj Luci koju je predvodio biskup Komarica, odakle smo zajedno poslali poruku mira i zajedništva, ali i poruku da je Banja Luka grad u kojem ima mjesta za sve, jer u suštini svi zajedno dijelimo iste vrijednosti – poručio je gradonačelik.

Stanivuković je svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti čestitao Uskrs, rekavši da je univerzalna poruka ovog praznika poruka, mira, praštanja i poruka suživota.

– Ne mogu da ne kažem da sam iznenađen saznanjem, što sam, kako je rekao uvaženi biskup, prvi gradonačelnik koji je u posljednjih 36 godina prisustvovao uskršnjoj misi u našem gradu. Banja Luka je grad u kojem treba da zajedno u slozi i miru poštujemo sve važne datume i praznike Dočekan sam aplauzom, iako je to nešto što treba da nam bude prirodno i normalno – istakao je on.

Iako je iznenađen saznanjem da je prvi gradonačelnik koji je došao na misu, Stanivuković kaže da nikada nije kasno da dođu mladi ljudi koji imaju drugačiji pogled i drugačije vrijednosti.

-Svojim dolaskom sam htio da pošaljem poruku da dijelim te vrijednosti i da je Banja Luka grad u kojem ima mjesta za sve crkve, džamije, katedrale, za sve vjere, prije svega za svakog čovjeka. Ovdje sam osjetio emociju kod ljudi, onu hrišćansku radost koju i treba da osjetimo. Počastvovan sam ovakvim dočekom. To je moj utisak i dalje ćemo nastaviti da šaljemo ovakve poruke – rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je rekao da će ovakvu praksu nastaviti i dalje, te podsjetio da je Banja Luka jedini grad u Republici Srpskoj koji izdvaja novac za legalizaciju svih vjerskih objekata.

-Šaljemo važne poruke, ali i radimo na suštinskim promjenama –  zaključio je gradonačelnik, navode iz Gradske uprave.

 Foto: A.Čavić

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender