29. 05. 2022.
U susret Vaskrsu i Danu grada: Bogat program “Banjalučkog proljeća” i naredne sedmice

U susret Vaskrsu i Danu grada: Bogat program “Banjalučkog proljeća” i naredne sedmice

U susret Vaskrsu i Danu grada: Bogat program “Banjalučkog proljeća” i naredne sedmice

U susret Danu grada i najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu bogat i raznovrstan program „Banjalučkog proljeća“ se nastavlja i ove nedjelje.

Tako će u periodu od 20. do 22. aprila u Domu omladine biti održana 24. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva „Inost mladih 2022“.

Ovu izložbu organizuju Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje inovatora grada Banje Luke, a ovogodišnja izložba posvećena je 22. aprilu – Danu grada Banja Luke, i 21. novembru Danu oslobođenja Banja Luke u Velikom ratu.

„Inost mladih“ održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Grada Banje Luke.

U susret Danu grada Banja Luke, ali i drugog rođendana „Krajiške kuće“ u Banjoj Luci će u srijedu, 20. aprila na platou ispred „Krajiške kuće“, biti održana izložba pod nazivom „Plodovi i darovi grada Banja Luke 2022“.

Riječ je o izložbi poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, domaće hrane, delicija i prirodne kozmetike, a za sve posjetioce biće otvorena od 10.00 do 17.00 časova.

Zanimljiv program očekuje vas i 21. aprila kada će biti organizovana Tematska tur „NOB“, koja kreće od tvrđave Kastel u 12.00 časova.

Kao i do sada povodom obilježavanja Dana grada u četvrtak 21. aprila u Muzičkom paviljonu Parka „Petar Kočić“ biće održana i tradicionalna manifestacija „Najmlađi voljenom gradu“ .

Takođe, 21. i 22. aprila očekuje vas i sportska manifestacija „Banja Luka Basket festival“, koji će biti održan na tri lokacije i to u sportskim dvoranama „Centar“, „Obilićevo“ i „Starčevica“.

April je značajan mjesec za naš grad, jer Banja Luka proslavlja i obilježava Dan grada – 22. april, ali je svečana akademija i centralno obilježavanje zbog vaskršnjih praznika zakazano za 26. april.

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku Vaskrsu, u Parku „Petar Kočić“ u subotu, 23. aprila biće organizovan „Vaskršnji piknik“.

Riječ je o događaju koji ima za cilj da na jedan inovativan način zbliži naše sugrađane, a posebo najmlađe, i da ih podstakne na važnost očuvanja običaja i njegovanja tradicije šaranja vaskršnjih jaja.

Podsjećamo, sjajan vikend u Banjoj Luci – Banjalučkim karnevalom, Festivalom cvijeća, sjajnom Pokaznom vježbom Banjalučke vatrogasne brigade i fenomenalnom završnicom šesnaeste po redu Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banja Luka“ , koja je danas na programu počelo je „Banjalučko proljeće“, koje će trajati do kraja juna, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender