24. 05. 2022.
Borenović: Nevjerovatno da nas Dodik informiše o “planiranoj otmici”

Borenović: Nevjerovatno da nas Dodik informiše o “planiranoj otmici”

Borenović: Nevjerovatno da nas Dodik informiše o “planiranoj otmici”

“Kome treba Milorad Dodik, ko ga treba oteti i ko to treba da radi? Nevjerovatno da Dodik nas informiše šta se novo dešava o toj “planiranoj otmici” koja meni djeluje trilerski.

Svaka epizoda ima svoj nastavak. Jedan se zove Otmica, druga Čarape, treća Donji veš, četvrta Čaše, a peta su Slike, i to tako traje, Dodik nas informiše. Zaista, ne želim to da pričam.

Postoje sigurnosne službe, a ne on da nas informiše.

Ovo je rekao predsjednik PDP Branislav Borenović za N1 povodom izjave Milorada Dodika da su “kombinovane britanko-američke jedinice imale i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz njegove kuće”.

Borenoviću to djeluje kao naučna fantazija.

Što se tiče skupa Boračke organizacija Republike Srpske (BORS) koji će se održati u srijedu, kazao je da je jasno da je taj skup organizovala vlast, odnosno vladajuća koalicija okupljena oko SNSD-a.

“Osmisli su da umjesto njih jedan dio Boračke organizacije RS inicira organizaciju tih okupljanja, u kojima su ključni ljudi koji iz SNSD-a. I SNSD je tu vrlo vješto pokušao da isturi borce i narod ispred sebe umjesto da kažu da oni stoje ispred toga”, kazao je Borenović.

“To je dodatno dizanja tenzija. To radi zbog svog interesa, a u tome mu pomaže njegov koalicioni partner iz Sarajeva, gospodin Izetbegović, koji jasno šalje poruke da samo pune džamije garantuju budućnost BiH, što je isto jedna vrsta dodatne radikalizacije i usložnjavanje situacije u kojoj se nalazimo”, naglasio je Borenović.

Umjesto, dodaje on, da se vlast bavi ukidanjem akciza i smanjenjem stope PDV-a, o tome se ne priča, nego se priča isključivo o tome i kako kreirati dodatne tenzije.

Na pitanje šta se može očekivati od skupa u srijedu i šta se želi postići, on je kazao da se očigledno želi pokazati neka vrsta slike kako su borci, narod, penzioneri uz politiku vladajućeg režima u Republici Srpskoj.

“Zato se pravi takva vrsta kreativnosti u kojem se koristi Boračka organizacija Republike Srpske. Želi se stvarati privid kako se tu vodi, tobože, briga od strane vladajućeg SNSD-a za interes RS, što nije tačno”, naveo je Borenović.

Istakao je da se o položaju boraca treba razgovarati u NSRS, te da je sve ovo što sada gledamo “klasična zloupotreba boraca u RS”.

(BN TV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender