26. 05. 2022.
RTRS danas obilježava 30 godina rada

RTRS danas obilježava 30 godina rada

RTRS danas obilježava 30 godina rada

Svečana akademija povodom 30 godina postojanja Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ biće održana večeras u Banjaluci.

Iz RTRS-a povodom jubileja ističu da njihov osnovni cilj ostaje objektivno informisanje.

Svečana akademija biće održana Kulturnom centru Banski dvor u 20.15. časova.

RTRS proslavlja 30 godina postojanja. Prvi prilog, odnosno prvo živo javljanje sa Pala u program Televizije Novi Sad izvedeno je 18. aprila 1992. godine, a dan kasnije emitovan je prvi dnevnik iz banjalučkog studija.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srpske 1993. godine formirana je Srpska radio-televizija sa studijima na Palama i u Banjaluci, te dopisništvima širom Republike Srpske.

Nastala u teško vrijeme, u skromnim uslovima i sa ograničenim kapacitetima, sa osnovnim ciljem da se čuje vjerodostojna informacija, televizija je rasla zajedno sa Republikom Srpskom i izrasla u javni servis Radio-televiziju Republike Srpske.

Televizija je preselila u moderno opremljen RTV dom u Banjaluci, a svaka modernizacija rađena je uz ogromnu podršku institucija Republike Srpske.

Emitovanjem programa 24 časa dnevno na RTRS i RTRS plus kanalu, Radiju Republike Srpske i portalu rtrs.tv, RTRS jedan je od glavnih izvora informisanja u Republici Srpskoj.

Osim informativnog programa, realizujemo i brojne emisije iz oblasti kulture, sporta, zabave, obrazovanja, dječijeg i vjerskog programa.
Dokumentarni filmovi RTRS-a emitovani su na brojnim međunarodnim festivalima.

Sa šest informativno-tehničkih centara i razgranatom mrežom dopisništava RTRS pokriva cijelu teritoriju Republike Srpske, javlja Srna.

Čestitke kolegama od ekipe RTV Kontakt.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender