25. 05. 2022.
Gradski menadžer: Temeljno smo pristupili pripremi odluke o neradnoj nedjelji

Gradski menadžer: Temeljno smo pristupili pripremi odluke o neradnoj nedjelji

Gradski menadžer: Temeljno smo pristupili pripremi odluke o neradnoj nedjelji

Gradska uprava, poučena iskustvima drugih lokalnih zajednica, gdje su pored mnogih prednosti uočeni i mnogi nedostaci prilikom uvođenja neradne nedjelje, pristupila je temeljnoj primremi ove odluke, poručio je gradski menadžer, Bojan Kresojević.

Kako je rekao, mnogo toga ja analizirano u prethodnom periodu.

-Radimo dosta temeljnije, pratimo iskustva i prakse iz drugih zemalja, te lokalnih zajednica u našoj državi. Odluka o neradnoj nedjelji je trenutno u fazi u kojoj mi želimo da čujemo sugestije svih naših sugrađana, zaposlenih, te poslodavaca – poručio je gradski menadžer.

Ističe kako je stav Sindikata od početka jasan, ali da su mišljenja poslodavaca oko ove teme podijeljena.

– Predstavnici Sindikata trgovine, ugostiteljstva i uslužnih djelatnosti Republike Srpske izjasnili su se po ovom pitanju, a to je uvođenje neradne nedjelje. Takođe, oni su sproveli ankete, gdje je oko 90 odsto njihovih članova upravo za uvođenje neradne nedjelje. Sa druge strane, kada govorimo o poslodavcima, tu su ipak različita mišljenja, dakle postoje oni koji su za i koji su protiv ovoga – istakao je Kresojević. 

S obzirom da je odluka o neradnoj nedjelji u fazi usaglašavanja, još uvijek se ne može precizno govoriti o djelatnostima na koje će se neradna nedjelja odnositi.

-Fokus nam je svakako na trgovinskim djelatnostima, gdje građani mogu da zadovolje svoje potrebe u preostalih šest dana – poručio je gradski menadžer.

Dodao je kako u ovom periodu intenzivno razgovaraju sa poslodavcima.

-Ukoliko pribavimo mišljenja svih relevantnih stran o ovoj temi, što je izvjesno, gradski odbornici mogli bi raspravljati o neradnoj nedjelji već na narednom, majskom zasjedanju – zaključio je Bojan Kresojević, navode iz Gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender