24. 05. 2022.
Katolički kaluđer iz BiH nakon zemljotresa: Nisam ovako odavno uživao

Katolički kaluđer iz BiH nakon zemljotresa: Nisam ovako odavno uživao

Katolički kaluđer iz BiH nakon zemljotresa: Nisam ovako odavno uživao

Širom Jadrana, ali i u većini Hrvatske i Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali i Srbije, osjetio se sinoć jak zemljotres.

Jako se osjetio u Dalmaciji i velikom dijelu Bosne i Hercegovine.

Međutim, katolički kaluđer iz Čapljine u BiH na svom Fejsbuku je napisao da “odavno nije ovako uživao”.

“Kakav potres? Odavno nisam ovako uživao jer, upravo sam izmolio: Isus je uz mene. Još podrhtava… Mislim da je iznad 6 stepeni. Slava Bogu Svesilnom!”, napisao je na Facebooku fratar Bože Radoš.

U komentaru ispod je dodao je i: “Uživam kad Bog pokazuje čovjeku kako je manji od makovoga zrna ukoliko nije Njegov. U čemu je vaš problem?! Vas koji mi ne bi dopustili da uživam?”

Lajkovima i komentarima su ga podržali mnogi, ali su ga neki i napali rekavši da je njegov status neprimjeren.

Kaluđer Radoš je poznat po svojim izjavama i snimkama koje objavljuje na You tube. U jednom se žestoko protivio Istanbulskoj konvenciji, dok se u onom iz 2018. obrušio na teoriju evolucije. Tada je rekao da postoje dvije vrste ljudi – oni koji vjeruju u Boga i oni koji veruju u – “životinjska carstva”.

Nedavno se proširio i snimak na kojem protestuje protiv epidemioloških mjera.

“Svako zna da voda čisti i da sebi ne sadržava nikakve viruse, ni obična, a kamoli blagoslovljena. Ali demonu smeta blagoslovljena voda jer ona je moćno sredstvo protiv demona i njegovih moći, pa i protiv moći korona virusa”, uvjeren je fratar.

“Vele da trebamo rukavice da stavimo na ruke svešteniku kako bi pričešćivao, kako bi ismijali i sveštenika i posvećene svešteničke ruke i boga i sve one svetinje koje su vrijedile sve do danas. Danas u crkvi imamo biskupe i sveštenike koje su duše đavolu dali i rade za njega, a đavo ih obilato nagrađuje položajima, moći, imanjem…”,  govorio je, prenosi Indeks.hr.  

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender