20. 05. 2022.
Petković: Kurti jedina opasnost za mir i stabilnost na Balkanu

Petković: Kurti jedina opasnost za mir i stabilnost na Balkanu

Petković: Kurti jedina opasnost za mir i stabilnost na Balkanu

 Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je ocijenio da jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu jeste premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, koga je nazvao “malim balkanskim Hitlerom”, koji sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor južne srpske pokrajine.

Komentarišući Kurtijevu izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “mali Putin” i da sa “Putinovim prijateljem u Republici Srpskoj” ugrožava mir na Balkanu, Petković je naveo da Kurtiju u njegovim “hitlerovskim snovima i planovima” smeta Vučić koji se “lavovski bori za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji”. 

Petković je istakao da Vučić neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti srpski narod iz južne srpske pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Upravo u tome, ukazuje Petković, leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na Vučića, koji je dokazao svoju opredijeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju povjerenja i mirnog suživota. 

“Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen-kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi žveliku Albanijuž, Beograd se zalaže za žOtvoreni Balkanž”, naveo je Petković. 

On podsjeća da Kurti odbija da formira zajednicu srpskih opština /ZSO/ kao garant mira i stabilnosti i šalje specijalce “Rosu” u srpske sredine. 

“Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu”, naglasio je Petković, javlja Srna.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender