25. 05. 2022.
RTS odbacuje neprimjerene insinuacije o Konstrakti

RTS odbacuje neprimjerene insinuacije o Konstrakti

RTS odbacuje neprimjerene insinuacije o Konstrakti

Radio televizija Srbije danas je oštro osudila kao neprimjerene insinuacije nekih pojedinaca na društvenim mrežama o značenju fotografije srpske predstavnice na Pesmi Evrovizije Ane Đurić Konstrakte.

U saopštenju RTS navodi da su neprimjerene insinuacije da sto koji se nalazi na Konstraktinoj fotografiji podsjeća na slovo “Z” i da predstavlja podršku ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini.

“Odlučno demantujemo bilo kakvu sličnu nameru i smatramo zlonamernim dovođenje u vezu naše predstavnice sa aktuelnom političkom situacijom u svetu”, ističe RTS.

Na fotografiji koja kruži mrežama, Konstrakta sjedi u fotelji odjevena u crvenu haljinu, a ispred nje se nalazi lavor, pored koga je s njene lijeve strane jedno veliko uskršnje jaje, a sa desne više jaja u korpi.

Uskršnja jaja su postavljena na dva drvena stočića, od kojih jedan oblikom nalikuje velikom slovu “Z”, dok je drugi postavljen kao njegov obrnuti odraz.

U saopštenju se ističe da se “stolovi na fotografiji više od tri godine koriste za potrebe emisija, a u ovom slučaju su iskorišćeni za samo jedno fotografisanje”.

RTS navodi i da je “učitavanje nekog novog smisla tom scenografskom elementu apsolutno besmisleno, a u nekim slučajevima i zlonamerno”.

“Originalan nastup i pojava predstavnice Srbije intrigiraju ne samo našu, već i svetsku javnost, ali uvek i jedino kao umetnički performans za koji je sigurno da je okrenut ljubavi prema čoveku i životu”, zaključuje se u saopštenju koje je RTS proslijedio medijima.
 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender