19. 05. 2022.
Davor Dragičević objasnio zašto se sukobio s ekipom RTRS-a

Davor Dragičević objasnio zašto se sukobio s ekipom RTRS-a

Davor Dragičević objasnio zašto se sukobio s ekipom RTRS-a

Nikakav incident nije bio već je to samo moja reakcija na sve do sada što su uradili, mislili su da će biti zaboravljeno, rekao je za “Avaz” Dragičević.

RTRS je javna medijska kuća koja je u izvještajima ocrnila moje dijete. Nikad nije demantovano.

Ovo je za pomenuti portal rekao Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, nakon što je danas ispred Suda BiH u Sarajevu, gdje Davor inače više od mjesec spava u šatoru, došlo do incidenta između njega i ekipe RTRS-a.

– Već petu godinu stavljaju metu na čelo, a bez ikakvih konsekvenci. I meni i članovima grupe “Pravda za Davida”.

Rekao sam da nikad mira neće imati dok ne bude javno izvinjenje. Ne meni, već svima koji su stali uz mene. Nikakav incident nije bio već je to samo moja reakcija na sve do sada što su uradili, mislili su da će biti zaboravljeno.

Njihovo pravdanje to: “Ja imam djecu” i slično. Pa ja nemam. A to su o mom djetetu objavljivali – rekao je za portal “Avaza”, između ostalog, Dragičević.

Danas se uglasio uređivački kolegijum RTRS:

Davor Dragičević danas je verbalno napao ekipu Radio-televizije Republike Srpske ispred Suda BiH, dok je čekala pravosnažnu presudu Sakibu Mahmuljinu.

Nezadovoljan, kako je rekao, načinom izvještavanja o smrti njegovog sina Davida, Dragičević je našoj novinarskoj ekipi uputio niz uvreda.

Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske podsjeća da je RTRS o tragičnoj smrti Davida Dragičevića redovno izvještavao javnost, u skladu sa profesionalnim standardima prenosio zvanične stavove kako institucija, tako i pokreta “Pravda za Davida”, ne baveći se bilo kakvim kvalifikacijama.

RTRS saosjeća sa boli porodice Dragičević, ali istovremeno saopštavamo da, ni na koji način, nećemo učestvovati u atmosferi koju kreira Davor Dragičević.

Radio-televizija Republike Srpske, u skladu sa profesionalnim standardima, nastaviće da redovno izvještava o procesu koji se u ovom slučaju vodi u Tužilaštvu BiH.

Uređivački kolegijum RTRS-a saopštava da čvrsto stoji iza izvještavanja svakog svog novinara. Ubuduće, u ovakvim i sličnim slučajevima tražićemo zaštitu zvaničnih institucija.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender