17. 05. 2022.
Oglasio se uređivački kolegijum RTRS-a

Oglasio se uređivački kolegijum RTRS-a

Oglasio se uređivački kolegijum RTRS-a

Davor Dragičević danas je verbalno napao ekipu Radio-televizije Republike Srpske ispred Suda BiH, dok je čekala pravosnažnu presudu Sakibu Mahmuljinu, javlja RTRS.

Nezadovoljan, kako je rekao, načinom izvještavanja o smrti njegovog sina Davida, Dragičević je našoj novinarskoj ekipi uputio niz uvreda.

Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske podsjeća da je RTRS o tragičnoj smrti Davida Dragičevića redovno izvještavao javnost, u skladu sa profesionalnim standardima prenosio zvanične stavove kako institucija, tako i pokreta “Pravda za Davida”, ne baveći se bilo kakvim kvalifikacijama.

RTRS saosjeća sa boli porodice Dragičević, ali istovremeno saopštavamo da, ni na koji način, nećemo učestvovati u atmosferi koju kreira Davor Dragičević.

Radio-televizija Republike Srpske, u skladu sa profesionalnim standardima, nastaviće da redovno izvještava o procesu koji se u ovom slučaju vodi u Tužilaštvu BiH.

Uređivački kolegijum RTRS-a saopštava da čvrsto stoji iza izvještavanja svakog svog novinara. Ubuduće, u ovakvim i sličnim slučajevima tražićemo zaštitu zvaničnih institucija, javlja RTRS.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender