20. 05. 2022.

Poskupljuje gradski prevoz u Banjaluci

Jedno auto na dva stanovnika: Banjaluka sinonim za saobraćajnu gužvu, gradski prevoz neophodan!

Kada dobro funkcioniše gradski prevoz saobraćaj je bezbjedniji i gužve su manje.

Vozači autobusa po drugi put su zaustavili vozila ispred Gradske uprave u znak protesta, a vijest da će od srijede skraćivati polazak javnog prevoza za sat vremena dok ga potpuno ne ukinu – napravila je pravu pometnju među građanima Banjaluke.

Milenko Jaćimović iz Udruženja za bezbjednost saobraćaja apeluje na gradonačelnika, Gradsku upravu i prevoznike da sarađuju i nađu rješenje koje će biti najbolje za sve.

 Kada dobro funkcioniše gradski prevoz saobraćaj je bezbjedniji i gužve su manje. Sama stragija za bezbjednost saobraćaja kaže da Banjaluka mora imati altrnativne vidove prevoza- kazao je Jaćimović.

PORAŽAVAJUĆI PODACI O BROJU AUTOMOBILA

U Banjaluci je, kako kaže, registrovano 86 hiljada putničkih vozila i grad mora subvencionisati aternativne vidove prevoza, da što više građana koristi gradski javni prevoz umjesto vozila.

Ovo je prvi put da Banjaluka dovodi u pitanje prevoz. Veliko je nezadovoljstvo građana i sve može dovesti do masovnijih protesta i bunta, a to nikome ne odgovara- naglašava Jaćimović.

Još jednom apeluje da suprotstavljene strane sjednu zajedno i nađu rješenje za dobrobit građana, bezbjednost saobraćaja i rasterećenja gužvi u gradu.

Više automobila na ulicama, znači i zagađeniji vazduh, zato su gradski prevoz i bicikli adekvatna alternativa, javlja aloonline.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender