29. 05. 2022.
Vulin: Izetbegović je najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma

Vulin: Izetbegović je najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma

Vulin: Izetbegović je najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin naveo je da je lider SDA Bakir Izetbegović “najveći neprijatelj Dejtonskog sporazuma, ali i postojanja dejtonske BiH”.

-I do sada je svojim nastupima rušio ustavni poredak i Dejtonski sporazum, ali izjavom da ne mogu SNSD i HDZ BiH da 60 odsto „probosanaca“ svedu na jednu trećinu, najavio je rušenje BiH i destabilizaciju čitavog regiona – rekao je Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista.

Vulin je dodao da je građanski rat u BiH počeo nasilnim uvođenjem principa “jedan čovjek – jedan glas” i porukom Srbima da će u zemlji u kojoj su rođeni zauvijek biti manjina, “raja bez prava da odlučuju o sebi”.

-Ponavljati iste postupke, a očekivati različite posledice jedna je od definicija ludila. Očekujem da će Kristijan Šmit oštro reagovati i uvesti sankcije Izetbegoviću, a da će se bar sastati Savet za sprovođenje mira i da će zaustaviti ludilo pre nego bude kasno – naglasio je Vulin.

Bakir Izetbegović sinoć je komentarisao aktuelnu političku situaciju u BiH sa posebnim osvrtom na pregovore o izmjeni Izbornog zakona u BiH i tom prilikom rekao da SNSD i HDZ «nemaju pravo reducirati 60 odsto probosanskih snaga u jednu trećinu vlasti».

-Biće izbora i pobijediće snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti – kazao je Izetbegović.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender