24. 05. 2022.
U požaru, osim prostorija IRB-a, oštećen i veći broj lokala

U požaru, osim prostorija IRB-a, oštećen i veći broj lokala

U požaru, osim prostorija IRB-a, oštećen i veći broj lokala

U požaru koji je juče izbio u zgradi Investiciono – razvojne banke (IRB) Republike Srpske osim prostorija ove ustanove oštećen je veći broj lokala, odnosno poslovnih prostora koji se nalaze u ovoj zgradi, saznaje “Glas Srpske”.

Zgrada IRB-a i jutros je “opasana” policijskom trakom i  obezbjeđuje je policija.

 Saznajemo da su istražioci  i jutros bili u zgradi kako bi se utvrdio uzrok i sve okolnosti požara.

Pojedini vlasnici lokala u ovoj zgradi,ne želeći da se predstave, kažu da se još ne može govoriti o uzroku požara.

– Najveća šteta je  u prostorijama IRB-a, gde je plamen bio najjači.Oštećeno je četiri ili pet lokala, među kojima i prostorije stomatološke ordinacije “Simić dent”, kafić “Korso” i još neki. U nekim lokalima šteta je nastala tokom gašenja požara, od vode. Nadam se da će policija utvrditi tačan uzrok požara – rekla je jedna Banjalučanka, vlasnica lokala, ne želeći da se predstavi.

U požaru koji je juče oko tri časa izbio u zgradi Investiciono razvojne banke Republike Srpske pričinjena je velika materijalna šteta, a nadljudskim naporima banjalučkih vatrogasaca spriječena je katastrofa i širenje vatre na kompletan poslovni objekat.

Požar je, prema informacijama Vatrogasne brigade Banjaluka, gasilo 17 vatrogasaca sa osam vozila.

Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je  da je izgorio dio dokumentacije, ali da arhiva banke nije uništena u požaru, jer se sva dokumentacija čuva u elektronskoj verziji na serveru na sasvim drugoj lokaciji.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender